After Dinner Affogato Recept. Espresso EN IJs
Hoe te brouwen?

Na Het Diner Affogato

Op zoek naar een perfecte after dinner traktatie voor uw gasten? We hebben je gedekt. Of moet ik zeggen verdronken. Laat me je vertellen, we hebben het over Affogato. Misschien geen woord dat je kent, maar nadat je dit eenvoudige Italiaanse dessert hebt geprobeerd, heb je het in een mum van tijd aan je volkstaal toegevoegd.

Affogato betekent in het Italiaans verdronken. In dit geval koel fluweelzacht vanilleroomijs verdronken in vers gezette espresso. U kunt uw dinergasten versteld doen staan door ze te voorzien van koffie en dessert in één heerlijke en gemakkelijke presentatie! Dus, uit je gato

Hoe Maak Je Het?

Hier is een snelle blik op het volledige recept, ga verder op de pagina voor stapsgewijze begeleiding met foto’s.

Verzamel je ingrediënten. Verzamel eerst je ingrediënten. Je hebt een espresso-apparaat naar keuze nodig, een grote bolletje vanilleroomijs, een dessertbeker en eventuele toppings (indien gewenst). Gelato is ook mogelijk, maar we raden aan om een koekjeskruimel te gebruiken om te experimenteren met toppings.

Als je alles in handen hebt, is het tijd om een dubbele espresso te maken.

Hoewel je creatief kunt zijn met je ijs, gelato of toppings, is het belangrijk om je vers gezette espresso consistent te houden.

En voila! Nu heb je de perfecte after-dinner affogato om jezelf en je gasten te verwennen.

Na Het Diner Affogato

Opbrengst:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Op zoek naar een perfecte after dinner traktatie voor uw gasten? Probeer deze After Dinner Affogato. Met koel, fluweelzacht vanilleroomijs overgoten met vers gezette espresso, kunt u uw dinergasten versteld doen staan door ze te voorzien van koffie en dessert in één heerlijke en gemakkelijke presentatie!

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Ingrediënten

  • Dubbel shot vers gezette espresso
  • 1 grote bol Vanillebonenijs/gelato
  • Verkruimel van je favoriete koekje (optioneel)
  • Hoge dessertglazen

Instructies:

  1. Trek je espresso.
  2. Doe je ijsje in je favoriete dessertglazen
  3. Je dubbele shot moet over het ijs worden gegoten.
  4. Je kunt er je favoriete koekjeskruimel bovenop doen, of je kunt er gewoon van genieten zoals het is.

Opmerkingen:

Je kunt creatief zijn en je gelato-smaak of topping veranderen, maar blijf altijd trouw aan de vers gezette espresso!

Voedingsinformatie: Opbrengst: 1 Portiegrootte: 1
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 190 Totaal vet: 9 g
Categorie: Hoe te brouwen