Breville Barista Express-oplossing Voor Onderextractie

Het maken van een heerlijke kop espresso is een bevredigende ervaring, hoewel er soms sprake kan zijn van onderextractie. Je espresso shot is gebaseerd op hoeveel smaak het water uit het koffiedik kan halen. Als uw kopje koffie te veel geëxtraheerd is, kunt u een intense, bittere koffiesmaak ervaren. Bij te weinig extractie krijg je meestal een shot zure, zure espresso.

Het vergt oefening om de perfecte espresso te bereiden. Verschillende factoren kunnen leiden tot onvoldoende geëxtraheerde espresso, waardoor uw brouwsel minder wenselijk wordt. Hoewel sommige mensen denken dat dit komt door koffiebonen van slechte kwaliteit, zijn er veel andere factoren die kunnen worden verbeterd om een geweldige foto te maken.

Als de Breville Barista Express het gewoon niet voor u doet, bekijk dan hier enkele van uw andere Breville-espressomachine-opties!

Hoe U Onderextractie Kunt Verhelpen En De Smaak Van Uw Brouwsel Kunt Verbeteren?

Te weinig geëxtraheerde koffie betekent dat er niet genoeg smaak of koffie-extractie is uit de verse bonen, wat betekent dat je niet het volledige potentieel van je brouwsel ervaart. Er zijn veel factoren die de smaak en kwaliteit van uw koffie kunnen beïnvloeden.

Gebruik Een Fijne Koffiemaling

Voor een goede extractie zijn uw bonen mogelijk niet tot de juiste consistentie gemalen. Het water haalt niet de beste smaak en oliën uit grof koffiedik. In plaats daarvan zal het water met minimale impact door de bonen gaan, omdat ze niet fijn genoeg zijn gemalen voor optimale extractie tijdens het koffiezetten. Fijnere maling zorgt voor meer watercontact en smaakextractie. Je kunt de maling van je koffiemolen aanpassen om hem fijner te maken.

Minder Koffiedik

Ook al zijn ze fijngemalen, te veel koffiebonen kunnen ervoor zorgen dat het water niet de beste smaak uit je koffie haalt. Om de beste resultaten te krijgen, is het het beste om één tot twee eetlepels van je favoriete maling toe te voegen aan elke zes ons. Verdere aanpassingen kunnen naar voorkeur worden gemaakt, hoewel deze algemene water-tot-koffie-verhouding u een betere extractie en smaak zal geven.

Een Heter Brouwsel

Uw espresso moet in heet water worden gezet om zijn heerlijke smaak te extraheren. Als het water te heet is, kan de extractie te snel plaatsvinden en de smaak bederven. De watertemperatuur moet rond de 93 C zijn.

Voeg Meer Water Toe

In sommige gevallen worden de bonen perfect gemalen en wordt de juiste hoeveelheid gebruikt, maar is er te veel heet water. Een zwakker brouwsel zal resulteren in een sterkere smaak en een meer bittere smaak. U kunt dit voorkomen door minder water te gebruiken en de benodigde hoeveelheid exact af te meten. Het is ook belangrijk om niet te weinig water te gebruiken, omdat een kleine hoeveelheid niet genoeg is om de smaken goed uit de bonen te halen.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Maak altijd uw filters en andere onderdelen van de machine schoon

Elk koffiezetapparaat wordt geleverd met instructies voor het reinigen en onderhouden van de onderdelen en andere apparatuur. Zo weet u zeker dat uw machine optimaal presteert. Om kwaliteitsverlies door koffiemaling die zich in de brewer heeft opgehoopt te voorkomen en om te voorkomen dat andere onderdelen bederven, is het belangrijk om de machine regelmatig schoon te maken. Het is ook essentieel om voor elk brouwsel vers, gefilterd water te gebruiken, omdat dit de kwaliteit van je shot beïnvloedt.

Brouw Je Shot Langer

Zelfs als je alle andere factoren onder de knie hebt, kan de lengte van je extractietijd een grote invloed hebben op hoe espresso smaakt. Als je merkt dat je kopje niet zo robuust of smaakvol is als verwacht, kan dit te wijten zijn aan hoe lang je je shot brouwt. Als je niet genoeg tijd hebt om de smaken te combineren, zal je kopje zwakker, minder smaakvol en minder bevredigend zijn.

Het is belangrijk om de espresso langer te laten trekken om alle smaken te extraheren. Laat het brouwproces echter niet te lang duren om overextractie te voorkomen.

Hoe Te Weinig Geëxtraheerde Koffie Te Gebruiken?

Als je een paar shots van te weinig geëxtraheerde koffie hebt gemaakt, kun je dit brouwsel op andere manieren gebruiken. Het kost tijd om de perfecte espresso te maken. Je hebt misschien het gevoel dat je wat shots verspilt, maar ze kunnen op andere manieren worden gebruikt.

Enkele van de ideeën die u misschien wilt overwegen, zijn het gieten van onvoldoende geëxtraheerde koffie in ijsbakjes om ijsblokjes voor drankjes te maken, het toevoegen aan ijskoffie, uw brouwsel toevoegen aan gemengde dranken of genieten van uw koffie met meer room, melk of een nagerecht. Je kunt de shot ook mixen met een krachtiger brouwsel of je favoriete melk toevoegen om de kwaliteit van de smaak en het genot te verbeteren.

Oefening Verbetert Uw Espressoshot

Onderextractie is gemakkelijk te voorkomen met voldoende oefening. De sweet spot raken en een fatsoenlijke espresso trekken is het doel van de meeste koffieliefhebbers. Naarmate u vertrouwd raakt met de verschillende technieken voor het maken van uw favoriete koffiesoort, zult u uw individuele smaakprofielvoorkeuren, het type espressobonen en de maling ontdekken. Hoewel het moeilijk kan zijn om de ervaring van de espresso-shot te verbeteren, zal het uiteindelijk de moeite waard zijn.

  • Ontdek waarom iedereen van deze brouwer houdt in onze Jura A9 Impressa review! Krijg grip en laat je koffie druppelen.

  • Koffie Feiten

    Als je niet al te veel geld wilt uitgeven aan een nieuwe espressomachine, bekijk dan onze reviews over de aanschaf van een gebruikte espressomachine.

  • Espressomachines kunnen soms erg duur zijn, vooral voor beginners. U kunt ons overzicht van de prijsklassen van deze machines bekijken.

  • Wil je van je cafeïneverslaving afkomen en je koffie-ervaring naar een hoger niveau tillen? De Gaggia Brera is misschien wel je nieuwe beste vriend. De volledige review van deze superautomatische espressomachine uit het middensegment vind je hier.