Wat Is Een Mokka? Wat Is Een Mokka? Hoe Maak Je Het, En Meer
Hoe te brouwen?

Wat Is Een Mokka?

Roasty is gek op mokka’s. Je hebt geluk als je net zoveel van deze zoete drank houdt als wij. De mokka is een bekende drank in de koffiewereld, of je het nu wel eens hebt geproefd. We hebben alle informatie die je nodig hebt om het te maken.

Wat Is Een Mokka?

Dus wat is dit drankje precies? De mokka kan worden omschreven als een mokka latte, of een caffe mokka. Dit is een gewone latte waaraan chocoladesiroop is toegevoegd. Een van de geweldige redenen waarom veel koffiefanaten dol zijn op de latte, is omdat ze aanpasbaar zijn, en de mokka is daar een goed voorbeeld van.

Ingrediënten zijn belangrijk. Afhankelijk van de grootte van de drank heb je misschien 1-4 pompjes chocoladesiroop, 2-3 shots espresso en gestoomd water met een beetje melkschuim nodig.

De Mokka Maken: Een Geschiedenis

Mokka is een populaire drank die over de hele wereld aan populariteit heeft gewonnen. Het heeft wortels als een Amerikaanse drank, die zich ontpopt als een variant van de klassieke caffe latte. Hoewel de caffe latte, in de Amerikaanse cultuur bekend als een latte, in de jaren tachtig in Seattle begon te bloeien, bleef de mokka niet ver achter. De term mokka werd populair als de verkorte versie van café mokka, net zoals de naam latte populair werd als de verkorte titel voor café latte.

Bicerin, een koffiedrank uit Turijn, inspireerde het. De Bicerin is een inheemse warme koffiedrank die in het begin van de 18e eeuw ontstond in een koffiehuis in Italië, Caff al Bicerin genaamd.

Bicerin onderscheidt zich van mokka door de zorgvuldige gelaagdheid van espresso, melk en chocolade erop. Hoewel de mokka een mengsel is van deze drie componenten, is het zeer waarschijnlijk dat deze door deze drank is geïnspireerd.

Hoe Maak Je Een Mokka

Als je al eerder een latte hebt gemaakt, of weet hoe je een latte in het algemeen moet maken, lijken de stappen erg op elkaar. Het zou heel eenvoudig moeten zijn om thuis espresso te maken als je een espressomachine hebt. Voordat je begint met brouwen, is het belangrijk om je ingrediënten te verzamelen. We hebben hieronder een lijst voor je gemaakt. Als je een espressomachine hebt, heb je toegang tot melkkannen, espressoglazen en alle apparatuur.

  • 16,5 gram gemalen espresso
  • 10-157 g latte kopjes
  • 227 gram gestoomde melk

Stap Twee: Extraheer Uw Espresso

Extraheer twee shots espresso in het latte-kopje en op de chocoladesiroop. De hitte van de espresso zal de chocolade opwarmen, waardoor een heerlijke mix ontstaat. Wanneer de espresso klaar is met extraheren, moet u de twee grondig door elkaar roeren om de smaken goed met elkaar te mengen.

Stap drie: stoom je melk

Je kunt je 227 g melk stomen terwijl je espresso nog in je kopje staat. Wanneer je je melk stoomt, zou je de geluiden moeten horen van scheurend papier, wat betekent dat de lucht zich met de melk vermengt om een behoorlijke hoeveelheid schuim voor je latte te creëren. Wanneer de melkkan een tikkeltje te heet wordt, zo’n 74 C, kun je zien wanneer het stomen klaar is.

Stap Vier: Schenken

Nadat je je melk hebt gestoomd, kun je deze in je kopje gieten bovenop je chocolade-espressomengsel. Er moet een dun laagje schuim op het oppervlak liggen, zodat je bij elke slok een gladde, licht fluwelen textuur krijgt.

Stap Vijf: Versier Je Drankje!

Het mooie van mokka’s is dat je ze op verschillende manieren kunt decoreren. Je kunt je mokka versieren met slagroom, melk, pure of witte chocoladesiroop, hagelslag en zelfs kaneel!

Drank Modificaties

Alsof de latte zelf aanpasbaar is, is de aangepaste mokka ook in hoge mate aanpasbaar. De mokka kan worden gemaakt met elke combinatie van ingrediënten of coffeeshops. Hier zijn enkele veelvoorkomende variaties.

Wit Of Donker?

Als je je mokka bij een coffeeshop bestelt, is de kans groot dat ze je vragen of je de voorkeur geeft aan een witte of een donkere mokka. Hoewel dit enige aarzeling kan veroorzaken, wees niet bang! De standaard mokka wordt meestal gemaakt met melkchocoladesiroop. Een wit/donkere mokka maakt gebruik van twee soorten chocoladesiroop: pure chocoladesiroop en witte chocoladesiroop.

Het enige dat deze siropen onderscheidt, zijn hun primaire kenmerken. Het is allemaal aan jou! Een witte mokka is misschien wel de beste keuze als je van iets zoeters houdt. Houd je meer van licht bittere chocolade, dan is de donkere mokka-mokka wellicht een goede keuze. Je kunt ook alle drie de siropen door elkaar mengen om een marmeren mokka te maken. De mogelijkheden om mokka te maken zijn eindeloos.

Cacaopoeder

Cacaopoeder is een makkelijke manier om chocolade toe te voegen aan je mokka. Er zijn veel manieren om cacaopoeder te gebruiken, of je nu een restje warme chocolademelk hebt of een blikje.

Koffie

Als je geen espresso bij de hand hebt, kun je deze gemakkelijk aanvullen voor een normale hoeveelheid goede ole-infuuskoffie! In plaats daarvan kunt u zwarte koffie met chocoladesiroop en gestoomde melk gebruiken.

Chocolademelk

Een enigszins radicale methode om te gebruiken bij het maken van een mokka, chocolademelk is een andere optie die sommige mokka-liefhebbers hebben gebruikt om de tussenpersoon van siroop / poeder uit te sluiten. Chocolademelk is een geweldige optie als je dringend iets chocoladeachtigs nodig hebt. In plaats van siroop kun je espresso en chocolademelk gebruiken.

IJs, Ijs, Mokka!

Het beste van de mokka? Het kan ijskoud zijn! Als je op een warme lentedag je mokka mee naar buiten wilt nemen, hoef je alleen maar je espresso regelmatig te extraheren, te mengen met chocoladesiroop, koude melk erbij te gieten en wat in wat ijs te ploffen. Voila!

Afsluiten

Daar heb je het! Je kunt nu mokka’s maken in je eigen keuken. Dit drankje is een geweldige optie voor diegenen die iets nodig hebben met een kick van espresso, evenals een behoorlijke hoeveelheid melk. Dus als je een sterke zoetekauw bent en vooral van je kopje koffie geniet omdat je ervan houdt, dan zou je moeten overwegen om de volgende keer dat je een koffiefix nodig hebt, de mokka te proberen.

Hoe Maak Je Een Mokka

Opbrengst:
Bereidingstijd : 5 minuten
Kooktijd 5 minuten
Extra tijd: 1 minuut
Totale tijd: 11 minuten

Heb je een oplossing nodig voor je zoetekauw? Een Cafe Mocha Latte is net als de klassieke latte maar met een kick van chocoladeachtige, zoete siroop. Dit drankje kan gemakkelijk je nieuwe favoriete koffiego-to worden, en nu kun je het in het comfort van je eigen huis maken!

Ingrediënten

  • 16,5 gram gemalen espresso
  • 10-157 g latte kopjes
  • 227 g gestoomde melk

Instructies:

    1. 1.6.5 gram espresso. Giet chocoladesiroop in de latte-beker.

    2. Zorg ervoor dat je de espresso aan de chocoladesiroop toevoegt.

    3. Stoom 227 gram melk tot ongeveer 74 C. Zorg voor een goede schuimlaag.

    4. Als de melk klaar is met stomen, giet je het op de espresso.

    5. Garneer je drankje eventueel met slagroom, hagelslag, kaneel etc. Enjoy!

Voedingsinformatie: Opbrengst: 1 portie Grootte: 10-157 g
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 230 Totaal vet: 7 g