11 Soorten Zoet Brood Voor Elke Gelegenheid

Hallo, zoetekauw! Bent u op zoek naar informatie over zoet gebak? Je hebt de juiste plek gevonden!

  1. Kaneelbroodjes

Kun jij raden waar kaneelbroodjes vandaan komen? Het begint met Swe en eindigt met den. In het 18e-eeuwse Zweden werden voor het eerst kaneelbroodjes geïntroduceerd. De originele Kanelbulle was aanzienlijk lichter dan de moderne broodjes. Het glazuur wordt gebruikt in plaats van glazuur om het deeg te bedekken. Hoewel het maken van kaneelbroodjes gemakkelijk kan zijn, is het niet moeilijk.

Perfect voor brunch, kaneelbroodjes zijn een goede keuze. Ze worden traditioneel geserveerd bij fika , een Zweedse koffiepauze. Ze maken een heerlijk ontbijt en geven je de energie om de dag door te komen. Over energie gesproken, of het gebrek daaraan, wist je dat een andere naam voor hen kaneelslak is?

  1. Croissants

Een van Frances beste creaties, croissants zijn behoorlijk onmisbaar voor ieder van ons, althans dat dachten we! Deze gebakjes van perfecte grootte met een halvemaanvorm zijn niet Frans. In 1683 werd de Kipfel gemaakt om de overwinning van Oostenrijk op Turkije te vieren. Ze zijn geweldig voor brunch en kunnen met je mee naar het werk worden genomen.

Waarmee moet je ze eten? Noem maar op. Je kunt er je favoriete kaas aan toevoegen, opwarmen en dan wat vleeswaren toevoegen. Je kunt ze jammen als je van zoet houdt. Je kunt ze ook gewoon laten staan als je geen zin hebt om wijzigingen aan te brengen of geen tijd hebt. Croissants zijn gemaakt van beboterde deeglagen. Hun boterachtige smaak is op zich al plezierig! Croissants vereisen wel wat bakvaardigheden om te maken, dus wees geduldig met jezelf als je croissants niet perfect uitkomen.

  1. babka

Hoewel babka een joodse creatie is, weet niemand echt of het voor het eerst werd geïntroduceerd in de Middellandse Zee of in Oost-Europa. Het werd echter voor het eerst populair in Polen. Babka is een Pools woord dat kleine grootmoeder betekent. Het werd zo genoemd omdat het lijkt op de plooirokken van oma’s. Babka werd vroeger gezoet met honing en alleen gegarneerd met rozijnen en ander gedroogd fruit. Tegenwoordig staat Babka echter bekend om de chocolade- en kaneelborstel erop. Dit verzacht de dichte samenstelling van het deeg en geeft het wat vocht.

Babka kan worden gemaakt door gewoon challah-deeg te maken en vervolgens de suiker toe te voegen. Hoewel babka gemakkelijk te maken is, kan het tijdrovend zijn. De chocoladesmaak gaat geweldig samen met koffie, waardoor het ideaal is voor ontbijt en brunch!

  1. Koffie cake

Deze woorden zijn magisch, samen zorgen ze voor perfectie. Aan wie hebben we deze geniale combo te danken? Duitsland. U bent waarschijnlijk in Duitsland geweest en heeft de prachtige bakkerijen gezien. Koffiekoeken zijn daar een goed voorbeeld van. Op een dag was er een normale cake en toen voegde iemand er koffie aan toe. Het zijn de kleine dingen in het leven die het zo leuk maken.

Als je het ons vraagt, zouden we zeggen dat koffiekoeken op elk uur van de dag of nacht kunnen worden genoten. Maar normale mensen die niet geobsedeerd zijn door koffie, zouden zeggen dat ze geweldig zijn voor brunch en ontbijt. Denk aan koffie drinken en koffiekoeken eten. jammie! We zouden graag de eer willen claimen voor deze uitvinding, maar het is niet van ons. De Denen introduceerden het idee van een koffiecake. Het was hun traditie om koffie te drinken terwijl ze cake aten in het 17e-eeuwse Denemarken. Ook aan hen zijn we een woord van dank verschuldigd. Je kunt ze gemakkelijk thuis maken, bakervaring is niet nodig. Wil je een pro-tip? Voeg wat bosbessen toe aan je volgende maaltijd!

  1. Bananen brood

Ken je 23 februari al? Het is de Nationale Bananenbrooddag! Dat is hoeveel bananenbrood voor Amerika betekent. Dit heerlijke dessert is in Amerika ontstaan dankzij massaproductie van bakpoeder.

Je kunt het gebruiken als ontbijt, brunch of zelfs als dessert. Het is gemakkelijk te doen, maak je geen zorgen. Het is gemakkelijk om alle ingrediënten te combineren en je oventimer in te stellen. Wat vind je ervan?

  1. Courgettebrood

Courgettebrood is geweldig voor zomerse brunches. Je weet misschien niet dat Amerika’s favoriete courgette in het midden van de 20e eeuw door Italianen aan hen werd voorgesteld. Kort daarna werd het eerste courgettebrood gemaakt door kolonisten. Dit snelle brood is geweldig voor zoete trek.

Als je het nog nooit eerder hebt gegeten, klinkt het waarschijnlijk raar in de oren, maar maak je geen zorgen, het smaakt eigenlijk helemaal niet naar courgette. Het is gewoon een zoet brood met een vleugje kaneel. Je kunt ook wat walnoten toevoegen om het een beetje op te fleuren. Het is heerlijk! Het beste gedeelte? Het bevat alle gezondheidsvoordelen van een courgette! Dus je hebt eigenlijk een dessert dat de voordelen heeft van een kleine salade, zij het met wat suiker en koolhydraten.

  1. Panettone

Ken je die grote taart die je hebt met kerst en oud en nieuw? Het heet een panettone! Deze grote, luchtige, gezuurde cake is vergelijkbaar met zuurdesem. De zoetheid is te danken aan de gedroogde vruchten die het bevat. Panettone is eigenlijk een Italiaans product. Het werd voor het eerst genoemd in een manuscript uit Milaan.

Hoewel het mogelijk is om panettone-cakes thuis te maken, kan het vermoeiend en tijdrovend zijn. Het smaakt misschien niet best. Om de authentieke Italiaanse smaak te krijgen, is het gemakkelijker om in de supermarkt te kopen. Er is zelfs een wedstrijd die Milaan in 2008 lanceerde. Re Panettone, vertaald naar de panettone-koning, wil Italiaanse bakkers aanmoedigen om verschillende variaties op de feesttaart te bedenken.

  1. Stollen

Stollen, technisch gezien een Duitse versie van de panettone, is een andere kersttaart. Het dateert uit de 14e eeuw, toen ze broden van 14 kg bakten. Traditie zegt dat het eerste stuk tot het volgende jaar zou worden bewaard om ervoor te zorgen dat het gezin genoeg voedsel heeft voor de toekomst. Nog een leuk weetje, de grootste stol ooit gemaakt was in 2013. Hij woog bijna 4.264 kilogram!

Christstollen is gistbrood met rozijnen of gedroogd fruit erin. Je kunt altijd noten aan de mix toevoegen. Het wordt geassocieerd met Kerstmis vanwege zijn religieuze sporen; het symboliseert het lichaam van Christus. Je kunt dit thuis maken als je geïnteresseerd bent. Hoewel het niet het meest eenvoudige recept is, zou je het thuis moeten kunnen maken, zelfs als je een complete beginner bent.

  1. Deens gebak

Een van onze favoriete desserts aller tijden is Deens gebak. Ook al is het plakkerig, zoet en een beetje zwaar, we zijn er dol op. Sommigen zullen misschien zeggen dat het daarom zo populair is! laat je niet misleiden door de naam, het is niet echt Deens. Dit zoete en schilferige dessert is het favoriete voedsel van de Vikingen. Niet Wij. De Oostenrijkers waren degenen die de Denen leerden hoe ze wat bekend werd als Deens gebak konden maken. Wat nog interessanter is, is dat het misschien allemaal in de eerste plaats in Frankrijk is begonnen! Een Franse bakker realiseerde zich dat hij vergeten was boter aan zijn deeg toe te voegen, dus hij deed het in het midden van het deeg.

Dit boterachtige gebak is perfect voor een brunch. Onnodig te zeggen dat het geweldig smaakt. Het smaakt nog lekkerder als er vla of jam in zit. Geweldig, nu heb je ons hongerig gemaakt! Deens maken betekent dat je veel moet vouwen. Hoewel het wat bakvaardigheden vereist, is het niet moeilijk voor beginners.

  1. Pompoenbrood

De populariteit van pompoenen steeg twee eeuwen geleden toen Europeanen het van indianen ontdekten. Een van de vele vormen is pompoenbrood, een ander snel brood dat je tijdens de brunch kunt eten. Je kunt deze Thanksgiving wat pompoenbrood bakken, zodat zelfs je tussendoortje in de geest van de vakantie past! Het duurt maar een paar minuten. In feite, waarom kook je het ook niet voor Halloween, het is zo gemakkelijk te maken.

Pompoenbrood is een gezond dessert dat je zo kunt eten of met chocolade of door dingen toe te voegen zoals honing, roomkaas, chocolade of jam. We houden ervan hoe vochtig en gezond het smaakt.

  1. Appel Brood

Houd je niet van voedsel dat na verloop van tijd beter wordt? Appelbrood is er één van! Het is romig en vochtig, je zult er dol op zijn! Het is een geweldige optie als je het eten van bananenbrood beu bent. Dit Franse gebak is ook nog eens snel en makkelijk te maken!

Hoewel de zoetheid van appels brood zoet maakt, kan er desgewenst honing aan worden toegevoegd. Roomkaas en jam zijn altijd een goed idee.

Het Komt Neer Op

Je denkt erover om naar de keuken te gaan en minstens één van deze slechteriken te bakken, nietwaar? We weten dat we zijn! Nu weet je welke gemakkelijk te bakken zijn en welke niet. Er zijn veel opties voor gezond zoet brood. Verwarm nu die oven voor en ga bakken!