Struffoli Recept

Als je Struffoli nog nooit bent tegengekomen, zijn ze visueel in ieder geval het best te omschrijven als de croquembouche van Zuid-Italië: kleine deegbolletjes.

Ik bedoel echt klein, zo groot als knikkers, dat is gefrituurd en vervolgens in honing gerold voordat het wordt samengevoegd tot een kegel zoals in het Franse opgestapelde soesjesmodel of een uitpuilende krans.

Een paar Calabrische zussen hebben me het recept geleerd en nu maak ik het zelf. Dit maakt de krans.

Ingrediënten

  • 2 Eetlepels Griesmeel
  • 6 eieren
  • 1 Eetlepel Suiker
  • Zest 1 onbespoten citroen en fijn geraspt
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 33 kopjes bloem plus meer om te rollen
  • Theelepel bakpoeder
  • 23 Quarts smaakloze plantaardige olie om te frituren
  • 1 kop honing
  • Gebruik voor het decoreren 2 theelepels (ong.) Gebruik kersthagelslag

Methode

  • Pak een grote, omrande bakplaat en schud het griesmeel over de bodem. Je kunt ook een tweede bakplaat gebruiken, dit hoeft geen bakvorm te zijn, en bedek deze met twee lagen keukenpapier. Terwijl je aan het deeg werkt, leg je ze allebei opzij.
  • Klop de eieren, suiker, fijngeraspte citroenschil en 2 eetlepels olijfolie schuimig.
  • Voeg geleidelijk ongeveer 2 kopjes bloem en het bakpoeder toe en meng tot een deeg. Je kunt meer bloem toevoegen om het plakkerig te maken. Blijf kneden.
  • Gebruik je handen of een vrijstaande mixer met deeghaak tot je een glad, soepel deeg hebt. Dit duurt niet erg lang: waarschijnlijk ongeveer 3 minuten of 5 met de hand.
  • Stort het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het deeg vervolgens in 10 ongeveer gelijke stukken, elk ongeveer zo groot als een golfbal. Rol 1 bal in een touw rond. Een inch dik
  • Verdeel dit dan met bloemige handen in ongeveer 20 kleine stukjes en rol elk stuk tussen je handen (bebloem ze opnieuw als dit helpt) om balletjes ter grootte van een knikker te maken. Plaats de gevormde deegballen op de met griesmeel bestrooide bakplaat, terwijl u ze vormt.
  • Herhaal het proces met de resterende porties deeg ter grootte van een golfbal: je zou maar liefst 200 van de kleine balletjes moeten maken!
  • De plantaardige olie moet worden verwarmd in een grote, zware pan met een diameter van minimaal 28 cm en een diepte van 15 cm. Zodra de olie 191 C bereikt, kun je een suikerthermometer of een conserveringsglas toevoegen.
  • Of een stuk brood sist en wordt meteen bruin als het in de pan valt, je kunt beginnen met het bakken van de deegballen. Regel de temperatuur en houd de pan en de olie altijd goed in de gaten.
  • Gebruik een gaaslepel of een geperforeerde lepel om de deegballen voorzichtig te laten zakken, ongeveer 15 tegelijk. Eerst zullen ze zinken en dan, terwijl ze koken, zullen ze naar de oppervlakte drijven en goudbruin beginnen te worden.
  • Het duurt ongeveer een minuut, afhankelijk van hoeveel je er tegelijk hebt. Zodra ze goudbruin zijn, kun je ze optillen met je gaasschep of lepel en leg ze op de bak met papieren handdoeken. En blijf je pan in de gaten houden.
  • Blijf ze in porties koken – zorg ervoor dat de olie terugkeert naar de juiste temperatuur maar niet te heet wordt of te krachtig borrelt – totdat ze allemaal gebakken zijn; je kunt ze zonder schade op het dienblad stapelen. Zet het vuur uit en ga verder met de lijm- en montagefasen.
  • Giet de honing in een braadpan die op het fornuis kan en verwarm heel zachtjes tot hij vloeibaar wordt – een kwestie van ogenblikken, dus verlaat de pan niet – en haal hem dan van het vuur.
  • Dip de gefrituurde deegballen in de warme honing. Draai de stukken vervolgens voorzichtig om met een spatel om ze te coaten. Plaats de gefrituurde deegballen op een grote taartschaal of bord met een lichte rand. Gebruik natte handen om u te helpen.
  • Zorg ervoor dat de balletjes niet te warm zijn. Leg vervolgens de plakkerige ballen rond het bord in een bobbelige kransvorm. Maak je geen zorgen over symmetrie of perfectie of het tellen van deegballen hier, alsjeblieft.
  • Was de honing van je handen en schud je gekozen hagelslag over de plakkerige krans, ga dan achteruit staan en bewonder, voordat je je creatie plaatst waar anderen hetzelfde kunnen doen.
  • Deze Struffoli zijn naar mijn mening het lekkerst als je ze eet op de dag dat ze gemaakt worden. Gebruik een schep of lepel en vork om te serveren. Het zal een plakkerige aangelegenheid zijn, maar dat is een deel van hun charme.

Deze recepten zijn ook beschikbaar: