2021-update. Beste Gaskettingzaag Voor Huiseigenaren

In 2021 lijken de beste gaskettingzagen erg op elkaar dan degene die het waard zijn om te kopen. In feite wilt u een kettingzaag die is bewezen, getest en geliefd bij echte mensen. De meeste mensen hebben na de pandemie moeten heroverwegen om hun zuurverdiende geld uit te geven. We hebben allemaal onze manier van leven moeten aanpassen. Een kettingzaag is nodig om de schoonheid en gezondheid van uw eigendom te behouden als er bomen in uw tuin staan. In dit artikel richten we ons op gaskettingzagen waarvan ik denk dat ze de moeite waard zijn om te kopen – omdat ze veilig zijn in gebruik en gebouwd om lang mee te gaan.

Dit zijn de twee beste door gas aangedreven kettingzagen die er zijn.

Vakman S165 / 42cc / 41 cm

Een klassieker. De beste prijs in het algemeen!

  • 42cc Full-Crank 2-Cyclus
  • Anti-vibratiesysteem met 3-punts
  • 41 cm Bar
  • Automatic Chain Oiler : Zorgt te allen tijde voor een goede smering.
  • Gedempte, volledig omwikkelde handgreep
  • Inclusief stevige draagtas
  • Comfortabel, uitgebalanceerd en gemakkelijk wendbaar
  • Toegang zonder gereedschap tot luchtfilter en bougie
  • Easy Start-technologie
  • Gaskettingzagen voor een betaalbare prijs
  • Stevig polychassis
  • Luchtfiltersysteem voor heavy-duty patronen
  • 4.1 HP/56cc Stratified Air-spoelmotor
  • Zaagblad en ketting van 51 cm / Professionele kwaliteit
  • Easy Start-starter met veerondersteuning
  • Geoptimaliseerd motormanagement / Snel starten met minder kracht
  • Compact comfortabel ontwerp (58 kg)
  • 13.800 RPM met snelle acceleratie
  • Touch & Stop eenhendelbediening
  • Uitschuifbare baffle / Koud weer bedrijf
  • Tweepunts duurzame traagheid/mechanische kettingrem
  • Trillingsreductiesysteem ontworpen om trillingen te verminderen

Wanneer u als huiseigenaar op zoek bent naar de beste gaskettingzaag, zijn uw behoeften heel anders dan wat een professional nodig heeft. Een goed afgeronde, veelzijdige kettingzaag is wat je nodig hebt om veel verschillende projecten aan te pakken zonder te duur of ingewikkeld te zijn.

Je moet een aantal basisdingen hebben om gas te krijgen.

Er zijn echter dingen aan het veranderen. Batterijvermogen begint te wedijveren met gas. Onlangs heeft Sun Joe hun 100V draadloze kettingzaag uitgebracht. Ja, het is een gamechanger.

Snoerloos alternatief Kan een 45cc benzinekettingzaag vervangen: DEWALT 60V Flexvolt

Een draadloos model zo goed als gas. Indrukwekkend!

  • Lage terugslag 16 inch Zaagblad en ketting voor buiten- en constructiezagen
  • Zoveel kracht als een 45cc gaskettingzaag. Geen dampen. Stiller. Geen onderhoud.
  • Automatisch oliën voor continue kettingsmering met kwartslag oliedop voor snel bijvullen van olie
  • Een 6 inch kan tot 70 sneden x 6 inch hebben. Grenenhouten balken, onder druk behandeld
  • Kettingrem voor terugslagbescherming
  • Voor de juiste klemkracht van het zaagblad, gereedschapsloos spannen van de ketting met zaagbladspanknop en zaagbladspanknop

Waarom Een Gaskettingzaag Kopen?

Een kettingzaag is een geweldig hulpmiddel voor doe-het-zelfprojecten en landschapsonderhoud. Voor de gemiddelde huiseigenaar is een 41 cm draadloze elektrische zaag van een vertrouwd merk als Milwaukee of DeWalt voldoende. Soms is elektriciteit echter niet voldoende. Een gaskettingzaag is de beste keuze als u regelmatig brandhout zaagt of bomen kapt. Ze bieden mobiliteit en prestaties die elke elektrische zaag evenaren.

Het kost minder tijd om een gaskettingzaag op te laden dan om er een van brandstof te voorzien. En als je bereid bent om je handen vuil te maken, kunnen gaskettingzagen eeuwig meegaan met goed onderhoud (op voorwaarde dat je niet een van die namaak Chinese modellen koopt). Veel beginnende kopers raken verdwaald in het doolhof van beschikbare kettingzaagmodellen en kiezen uiteindelijk een product dat niet geschikt voor hen is. Maar maak je geen zorgen, we waren hier om dingen voor je op te helderen.

Er is geen kettingzaag die aan alle behoeften van de klant kan voldoen. Omdat ze slechts af en toe brandhout zagen, geven sommige mensen de voorkeur aan een lichtgewicht en gebruiksvriendelijke kettingzaag. Anderen geven misschien de voorkeur aan een zware maar krachtige machine die bomen kan vellen en door hardhout zoals eiken of kersen kan hakken.

Uiteindelijk komt het allemaal neer op uw persoonlijke voorkeur. De beste kettingzaag hangt af van uw fysieke bouw en uw ervaring. Voordat u een 20+ inch gasmodel koopt, is het een goed idee om een cursus kettingzaagbewerking te volgen of u door iemand les te laten geven. Voor doe-het-zelfprojecten en snoeien, blijf bij de kleinere modellen op gas met motoren onder de 40 cc. Deze modellen hebben voldoende vermogen om stammen tot 30 cm lang door te zagen.

Als je op een ranch woont of in de bouw werkt, heb je iets groots nodig (50 cc en hoger) dat snel kan snijden. Premium-modellen, zoals de Husqvarna 572XP of Stihl MS 462 CM, zijn uitgerust met commerciële motoren en heavy-duty luchtfilters. Deze professionele modellen kunnen gedurende langere tijd in ruwe omgevingen worden gebruikt zonder oververhitting of verstopping.

Wat Zit Er In Een Naam

Het is niet ongebruikelijk om op internet replica’s van merkkettingzagen te vinden voor de helft van de prijs of minder. Je vraagt je misschien af waarom je € 300 zou uitgeven aan een Husqvarna als je een Chinese zaag kunt krijgen voor slechts 100 dollar. Zie je, al die professionele houthakkers en veeboeren die zweren bij Husqvarna en Stihl, doen dat niet omdat ze graag geld verspillen. Deze merken hebben de kunst van het maken van kettingzagen verfijnd door tientallen jaren van onderzoek en innovatie. Ja, die goedkope Chinese namaak kost vooraf minder. Maar kettingzagen zijn een investering voor de lange termijn, en wat er echt toe doet, is dat u de meeste waarde haalt uit elke dollar die u uitgeeft.

U zult spijt krijgen van het kopen van een Chinese zaag die binnen een paar maanden kapot gaat. Besteed vandaag 30 dollar aan een koppeling, 50 aan een nieuwe zuiger en cilinder twee weken later, 6 dollar aan een nieuwe gasklep, en uiteindelijk zullen de kosten van het bezit van een Chinese zaag de duurdere merkzagen inhalen. Als het niet werkt, is een kettingzaag niet meer nuttig. Je kettingzaag begint te werken wanneer een storm bomen omver stoot en je oprit blokkeert. Wanneer je off-grid leeft en wat brandhout wilt verzamelen voor de nacht, kan een storing in je kettingzaag alles wat je tot dan toe gepland had ernstig verlammen.

Goedkope kettingzagen gemaakt in China zijn gemaakt van inferieure kunststoffen, die meer vatbaar zijn voor breken of knikken onder druk. Veel mensen klagen over de lekkende brandstoftanks en slechte oliepompen in goedkope Chinese kettingzagen. Dit kan leiden tot een potentieel brandgevaar in de garage. En sommige voldoen niet eens aan de Amerikaanse emissienormen zoals CARB of EPA, dus het is waarschijnlijker dat u giftige dampen inademt en het milieu schade toebrengt. Een slechte vonkenvanger kan een ramp veroorzaken als je diep in de jungle brandhout probeert te hakken. Zelfs een paar vonken kunnen gemakkelijk een vuur doen ontbranden.

Chinese namaakproducten zijn niet slecht voor hun bouwkwaliteit of prestaties. Ze missen ook ondersteuning na de verkoop, die bijna niet bestaat. Wanneer je een goedkope zaag zonder naam op eBay koopt, bid je in wezen dat hij niet kapot gaat. Want als dat zo is, zal het vinden van reserveonderdelen een grote hoofdpijn zijn. Tenzij uw plaatselijke kettingzaagreparatiewerkplaats of ijzerhandel onderdelen heeft die bij uw specifieke kettingzaagmodel passen, staat u er alleen voor.

Als je geen monteur bent of geen ervaring hebt met het werken met kleine tweetaktmotoren, raden we je ten zeerste aan om je te houden aan gerenommeerde merken zoals Husqvarna, Echo, Oregon, enz. Deze bedrijven hebben een uitgebreid ondersteuningsnetwerk in het hele land opgebouwd en hebben waarschijnlijk een dealer in uw plaats om de garantie na te komen die naast uw aankoop van een kettingzaag wordt gegeven. Als je het geld niet hebt om een nieuwe zaag te kopen, dan zijn gebruikte modellen van Husqvarna en Stihl misschien een betere optie. Veel van die oude professionele zagen zijn gebouwd als tanks en zolang de vorige eigenaar de standaard onderhoudsprocedure volgde, kun je er gemakkelijk nog 5 of 6 jaar mee vooruit.

TIP: Husqvarna biedt haar klanten uitgebreide garanties. Husqvarna 2-taktolie en Husqvarna voorgemengde brandstof kunnen tegelijk met uw kettingzaag worden gekocht. Online registratie is vereist.

Het is vermeldenswaard dat niet alle Chinese producten goedkoop zijn gemaakt, sommige gebruiken originele/semi-originele ontwerpen en zijn eigenlijk best goed voor informele gebruikers die niet veel hout snijden. Het is moeilijk om het verschil te zien tussen afval en schatten als je bedenkt dat sommige Chinese zagen zeer betaalbaar zijn en lang mee kunnen gaan als ze goed worden onderhouden. Onderdelen vinden zal nog steeds moeilijk zijn, omdat je over meerdere sites op internet moet vissen voordat je een detailhandelaar vindt die reserveonderdelen voor je zaag verkoopt.

Veel liefhebbers van kettingzagen zullen Chinese namaakproducten kopen en deze aanpassen met OEM-onderdelen van Husqvarna en Stihl om een betrouwbaar gereedschap te maken. Ze mengen onderdelen zoals het vliegwiel, de koppeling, de uitlaat, enz. van hun oude zagen en kopen nieuwe motorblokken, het lijkt veel op het bouwen van een projectauto. Maar we denken dat de meeste mensen die dit artikel lezen geen ervaren kettingzaaggebruikers zijn, dus we raden je aan om voor de zekerheid bij bekende merken te blijven.

TIP: Lokale garageverkopen zijn een geweldige plek om gebruikte kettingzagen te vinden, zorg er wel voor dat het van een betrouwbaar merk is zoals Stihl, Echo, Husqvarna, enz. Onderzoek de zaag grondig voordat je hem koopt, controleer of hij goed start en er schoon uitziet. U kunt de cilinderwanden inspecteren met een zaklamp. Controleer ook of de olieman werkt. Onderzoek ten slotte de ketting om er zeker van te zijn dat deze in goede staat is.

Beoordelingen – Beste Gaskettingzagen

Remington RM4216 : 41 Cm / 42cc

Een extreem goedkope gaskettingzaag met alle functies die u van een duurder model mag verwachten, zoals Easy Start en 5-punts anti-vibratie. Het lichtgewicht ontwerp is ideaal voor doe-het-zelfprojecten en het snijden van brandhout.

Nuttig voor: Het gebruik van hardhouten stammen met een diameter van 36 cm om kleine bomen te bokken, te snoeien en te snoeien.

Remington staat bekend om het maken van producten van hoge kwaliteit en het leggen van veel nadruk op betrouwbaarheid. Deze kettingzaag is duurzaam, ongeacht de lage prijs. Het zal moeilijk zijn om een accu-kettingzaag in deze prijsklasse te vinden die qua zaagsnelheid overeenkomt met de RM4216 Rebel, omdat alle premium accu-zaagsets boven de 300 dollar kosten. Dus als u een goedkope, veelzijdige zaag wilt die betrouwbaar is en snel zaagt, dan is deze Remington de beste aankoop die u kunt doen. De zaag wordt geleverd met een harde kunststof koffer en wat 2-takt motorolie. Laten we het nu hebben over enkele van de functies die deze zaag heeft en hoe ze de functionaliteit ervan verbeteren-

QuickStart: De Remington RM4216 Rebel is uitgerust met een veerondersteunde terugloopstarter die de weerstand van het startkoord aanzienlijk vermindert. QuickStart is een geweldig hulpmiddel wanneer u de zaag moet starten na het zagen van grote hoeveelheden hout, zoals een boom. De zaag kan tussen grote zaagsneden worden uitgeschakeld en gemakkelijk opnieuw worden gestart wanneer u klaar bent om nog een zaagsnede te maken. U kunt uzelf veilig verplaatsen op oneffen of los terrein, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de levende kettingzaag naast u.

Sprocket-tipped bar: Dit zorgt ervoor dat de ketting soepel blijft lopen en vermindert wrijving. Het loopt ook koeler dan hard-nosed bars. Staven met harde neus werken beter bij het zagen van grote hoeveelheden hout, waardoor de neus van het tandwiel kan vastlopen.

Een instelbare automatische olieman: kettingzagen zijn afhankelijk van een constante toevoer van olie om hun ketting gesmeerd te houden terwijl deze door hout snijdt en vuil in de groef verzamelt. Een automatische olieman maakt het gedoe van het handmatig pompen van staafolie voor elke snede overbodig, en een verstelbare olieman gaat nog een stap verder doordat u de snelheid van de oliestroom voor verschillende taken kunt kiezen. En wanneer u een langere of kortere stang op uw RM4216 installeert, kunt u de oliestroomsnelheid van de stang dienovereenkomstig aanpassen (langere stangen hebben meer olie nodig, kortere stangen hebben minder olie nodig). Dit vermindert de verspilling van barolie, zodat u op de lange termijn geld bespaart.

5-punts antivibratiesysteem: dit betekent dat de motor van het handvat is gescheiden door 5 verschillende bevestigingspunten die gebruik maken van veren en rubberen dempers. Dit houdt uw handen en onderarmen geïsoleerd van de trillingen die worden gegenereerd door de 2-taktmotor van RM 10.709 cm. Het biedt geen VOLLEDIGE bescherming, laten we dat heel duidelijk maken. U moet ook de veiligheidsvoorschriften volgen en gewatteerde werkhandschoenen dragen voor maximale bescherming tegen trillingen van de kettingzaag.

Zonder gereedschap toegang tot luchtfilter en bougie: Luchtfilters verzamelen zaagstof en bougies slijten na verloop van tijd. Als het luchtfilter van uw kettingzagen tijdens het werk verstopt raakt, hoeft u niet met een kruk te prutsen om de motorkap te openen. Draai gewoon aan een knop en de RM4216 zal zijn luchtfilter + bougie blootleggen voor eenvoudig onderhoud in het veld. Het Remington RM10.709 cms luchtfilter kan worden gewassen met wat mild schoonmaakmiddel en water. Zorg ervoor dat u het volledig laat drogen voordat u het filter terugplaatst.

Metalen bucking spikes: Deze zijn veel scherper en taaier dan plastic bucking spikes, dus ze graven diep in een blok hout en houden uw zaag stabiel tijdens het bucking. Metalen bucking spikes zullen niet zo snel bot worden als plastic bucking sporen.

De RM4216 Rebel wordt ook geleverd met de standaard veiligheidsvoorzieningen die u in de meeste moderne gaskettingzagen aantreft – een kettingrem, een kettingvanger en een gasklepbeveiliging. Het zaagblad van 41 cm is gekoppeld aan een lage terugslagketting die een mooie balans biedt tussen zaagsnelheid en veiligheid, waardoor het perfect is voor huiseigenaren. De Rebel heeft genoeg spierkracht om door hardhout te snijden, zoals eiken, kersen, esdoorns, walnoten, mahonie, enz. Hij kan enkele stammen aan die groter zijn dan zijn eigen staaflengte, en je kunt hem zelfs gebruiken om kleine bomen te vellen. Deze zaag is duurzamer dan zijn concurrenten voor deze prijs omdat hij een gegoten chassis en hoogwaardige componenten heeft.

Upgrade: meer vermogen

Functies:

  • Aangedreven door een 46cc 2-takt motor
  • Accessoire omvat een staaf van 46 cm en een ketting
  • QuickStart-technologie om het starten met trekken gemakkelijker te maken
  • 5-punts anti-vibratiesysteem
  • Kussenwikkel handvat
  • Zijdelingse kettingspanner
  • Oliebus automaat
  • Toegang tot internet zonder gereedschap voor eenvoudig onderhoud
  • * 2 jaar beperkte garantie

Hoewel de RM4216 Rebel-zaag niet perfect is, is het nog steeds een geweldig hulpmiddel. Hoewel het krachtig is voor de prijs, kun je er geen blokhutten mee bouwen of middelgrote bomen kappen. De Remington RM4618 Outlaw, de grotere broer van de RM10 709 cm, geeft je meer kracht en prestaties. Het deelt veel functies met de RM4216 en is gebouwd op hetzelfde platform. Maar je snijdt sneller dankzij de grotere 46cc motor en het 46 cm zaagblad.

Grotere taken kunnen sneller worden voltooid en de gewichtstoename is niet zo belangrijk. In feite heeft de RM4618 een betere verhouding tussen vermogen en gewicht in vergelijking met de RM4216. Zware gebruikers die van plan zijn de zaag dagelijks te gebruiken, zullen merken dat de vermogenstoename groter is dan het gewicht.

De Outlaw gebruikt een ketting met een steek van 1 cm die agressiever is in vergelijking met de ketting met laag profiel van 3/20 cm op de Rebel. Je offert een beetje soepelheid op, maar de snijsnelheid gaat aanzienlijk omhoog als je dit agressievere kettingprofiel combineert met het langere zwaard en de grotere motor. De Rebel blinkt uit in kleinere taken zoals het snoeien en snoeien van bomen, licht kappen van brandhout, enz. maar de Outlaw is ontworpen voor grotere klussen zoals het kappen van bomen en het opruimen van stormen.

De Husqvarna 120 Mark II is de enige kleine gaskettingzaag die we zouden aanraden voor liefhebbers en hobbyisten. Deze zaag is ideaal voor kleine taken die een hoge mate van wendbaarheid en een lichtgewicht ontwerp vereisen.

Ideaal voor: huiseigenaren die boomtakken willen onderhouden en licht willen opruimen na een storm, doe-het-zelvers, professionals in gazononderhoud die op zoek zijn naar een lichtgewicht trim-/snoeizaag, enz.

Husqvarna trok hier geen klappen mee, ze gingen er allemaal uit. Ook al kun je een 120 Mark II kopen voor minder dan 200 dollar, de hoeveelheid technologie en innovatie die in deze zaag is gestopt, maakt het een geweldige prestatie. Zonder twijfel de meeste waarde die u ooit voor uw dollar krijgt bij het kopen van een gaskettingzaag.

De X-Torq-motortechnologie van Husqvarna wordt gebruikt in deze zaag, die het brandstofverbruik en de emissies vermindert. X-Torq verhoogt het koppel bij lage toerentallen, zodat u door plakkerig en plakkerig hout kunt zagen zonder uw zaag te beschadigen. Een ander interessant kenmerk is het Air Injection-voorfiltratiesysteem, dat centrifugale krachten gebruikt om grotere stofdeeltjes uit het luchtfilter te verwijderen. Dit helpt de frequentie van het reinigen van uw luchtfilter te verminderen en verlaagt de onderhoudskosten, vooral in gebieden met veel zaagstof (werkplaatsen of werkterreinen, enz.). En dan is er Air Purge, Husqvarna’s mooie term voor een primerbol.

Deze lamp kan worden gebruikt om brandstof in uw carburateur te injecteren en uw zaag aan te zetten. Deze lamp kan gecombineerd worden met de choke om een koude start te maken. Over de choke gesproken, Husqvarna heeft een echt slimme bedieningslay-out geïmplementeerd waarbij de choke en start/stop-hendels zich direct naast elkaar in dezelfde uitsparing bevinden. Dit alles bevindt zich op minder dan 2,5 cm van de gestructureerde achtergreep, zodat u alles kunt bereiken zonder uw hand van het gas te hoeven halen.

De veiligheidsschakelaar van de gashendel is in de bovenkant van het handvat ingebouwd, zodat de zaag niet kan draaien als u per ongeluk uw hand van de gashendel haalt. Dit alles wordt geleverd in een verpakking van 49 kg. Pakket voor bar en ketting. De 120 Mark II is uitgerust met een 38,2 cc-motor die een beetje aan de kleine kant is, maar hij presteert nog steeds beter dan de meeste draadloze elektrische zagen en levert de hele dag door consistente prestaties, hoe hard je hem ook duwt. Verbazingwekkend genoeg kan Husqvarna 1,88 pk uit zo’n kleine cilinderinhoud persen. Veel hiervan is te danken aan de verbeterde verbrandingsefficiëntie die door X-Torq wordt bereikt.

Verschillende professionals beschouwen Husqvarnas LowVib als de beste anti-vibratietechnologie in de hele kettingzaagindustrie, en de 120 Mark II maakt gebruik van de nieuwste implementatie van dit systeem.

Opmerking: koop de 36 cm-versie van deze zaag voor algemeen gazononderhoud en doe-het-zelfprojecten.

Maar als je brandhout wilt zagen en wat opruimwerk na de storm wilt doen, raden we de 41 cm variant aan.

Meer kracht

Een lichtere, kleinere motor en meer vermogen. Wacht wat? Hoe zijn ze erin geslaagd om een kettingzaag te maken die lichter is en toch meer vermogen genereert, terwijl ze een vergelijkbare motorinhoud gebruiken? De 135 Mark II gebruikt een 38cc-motor, in tegenstelling tot de 120 Mark II’s, iets grotere 38,2cc-motor. Maar het levert een piekvermogen van 2,1 pk, vergeleken met 1,88 pk op de 120 Mark II. En nog indrukwekkender is het feit dat het dit allemaal voor elkaar krijgt terwijl het meer dan 142 gram lichter is.

Hoewel het gewichtsverschil misschien niet significant lijkt, zijn het beide zeer lichte kettingzagen. Dus hoe deed Husqvarna het? Het blijkt dat ze hetzelfde motorblok gebruiken. De 135 Mark II beschikt over dezelfde technologieën als de 120 Mark II – X Torq, Air Injection, LowVib, enz. Maar Husqvarna gebruikt een ander deuntje op de carburateur (wat blijkt uit het hogere brandstofverbruik) en de motor heeft een hogere compressieverhouding. De 135 Mark II trilt harder en is luider dan de 120 Mark II. Hij gaat ook sneller door een tank brandstof dan de 120 Mark II (brandstofverbruik is 725 g/ kWh versus 428 g/ kWh).

De 120 Mark II is meer een snoei- / doe-het-zelf-projectzaag. De 135 Mark II, aan de andere kant, is een middelzware zaag die kan worden gebruikt voor kleine taken zoals bokken, het snoeien van kleine bomen en het zagen van brandhout. De 120 Mark II is ook verkrijgbaar in een configuratie van 41 cm, maar zal niet zo goed presteren als de 41 cm 135 Mark II omdat er een vermogenstekort is tussen de twee.

Hij kan elke taak aan die je hem geeft, of het nu op de boerderij is of thuis. De 455 Rancher combineert brute kracht en gebruiksgemak om een machine te produceren die in staat is een verscheidenheid aan snijtaken uit te voeren.

Ideaal voor: onder andere algemene landschapsarchitectuur, doe-het-zelfprojecten, kappen, snoeien, brandhout zagen en draagbare zagerijen.

Hoewel hij veel functies heeft die vergelijkbaar zijn met commerciële kettingzagen, is de 455 Rancher ontworpen als een universeel hulpmiddel voor veeboeren en huiseigenaren die veel kracht, uithoudingsvermogen en brute kracht nodig hebben. De 55,5 cc, 2-takt, prosumer-grade motor genereert tot 3,5 pk en is verrassend laag in brandstofverbruik voor een dergelijke kleine motor. X-Torq-technologie levert meer koppel over een breder toerentalbereik, terwijl de emissies worden verminderd en het brandstofverbruik wordt verhoogd. De kettingsnelheid bij maximaal vermogen is een snelle 20,0 m/s, dus als u de ketting scherp houdt, snijdt deze kettingzaag in een mum van tijd door gigantische houtblokken. Bij moderne kettingzagen draait alles om hoge toerentallen en extreme kettingsnelheden, en de 455 Rancher levert precies dat. De 455 Rancher levert professionele maaiprestaties in een gebruiksvriendelijk pakket.

Laten we het hebben over functies. Deze kettingzaag maakt gebruik van een driedelige krukas die de duurzaamheid van de motor verhoogt en langere tijd hogere koppelwaarden kan ondersteunen. Hoewel het 455 Ranchers-filter niet van professionele kwaliteit is, wordt de effectiviteit ervan aanzienlijk verhoogd door het centrifugale zuiveringssysteem met luchtinjectie. Met een verstelbare oliepomp kunt u de oliestroom van het zaagblad verlagen of verhogen, afhankelijk van het type ketting en zaagblad dat u gebruikt. De markeringen van de zaag zorgen voor meer precisie bij het vellen van bomen. Een eenvoudig te gebruiken systeem vermindert ook de weerstand tegen het startkoord. Een lichte 7-offset op de voorste handgreep vermindert vermoeidheid van pols en onderarm en zorgt ook voor een stabielere grip.De gecombineerde choke + start/stop-hendel verkleint de kans dat de motor volloopt door ervoor te zorgen dat u de choke uitzet wanneer u stationair wilt draaien of hout wilt zagen. Het gereedschapsloze quick-release luchtfilter versnelt het onderhoud in het veld.

Misschien heeft u een groot stuk land dat na een storm moet worden opgeruimd. Misschien heb je een kettingzaag nodig om je stapel winterhout voor te bereiden. Misschien wil je op de ranch zelfs wat bomen vellen met hele dikke stammen. De Husqvarna 455 Rancher is een uitstekende keuze voor al deze taken. Het is eenvoudig te bedienen en oostelijk te onderhouden. En hij heeft de kracht om zelfs de zwaarste zaagklussen aan te pakken. De 455 Rancher is verkrijgbaar in twee verschillende staaflengtes –

46 cm, voor snoeien en bokken, opruimen na een storm en het zagen van brandhout.

51 cm voor het kappen van bomen en gebruik in draagbare zagerijen.

Meer kracht

Husqvarna 460 Rancher

Effectieve anti-vibratie systeem maakt het gemakkelijk te hanteren.

Als u wat extra geld te besteden heeft, overweeg dan de 460 Rancher, die qua maaiprestaties een stapje hoger is dan de 455 Rancher. Er zijn drie lengte-opties voor staven: 46 cm, 51 cm en 61 cm. U heeft ook de keuze uit twee verschillende kettingmaten: .050 en .0520 cm. Dit is ideaal voor het doorzagen van oud hout met draden, spijkers en zand. Het oppervlak is verborgen onder de aandrijfschakels. De aandrijfschakels van een ketting met een dikte van 0520 cm zullen dikker en robuuster zijn, zodat ze meer spanning kunnen weerstaan. Maar als je schoon hout snijdt of wat algemeen grasonderhoud doet, zou dat soort ketting overdreven zijn. We raden 0,050 meter aan voor de meeste huiseigenaren en liefhebbers.

Als je wat takken wilt onderhouden en een paar boomstronken wilt snoeien, dan is de 46 cm 460 Rancher prima geschikt. De Rancher kan ook heel goed brandhout hakken en zelfs kleine bomen laten vallen. U kunt grotere boomstammen verslepen door tot de 51 cm Rancher 460 te gaan. De 61 cm 460 Rancher is het meest geschikt voor professionals en veeboeren die echt die extra staaflengte nodig hebben om grotere maaitaken aan te kunnen. Onthoud dat een langere stang meer gewicht en minder wendbaarheid betekent. Een grotere balk is niet altijd beter. Zorg ervoor dat je alleen koopt wat je nodig hebt en niet wat je wilt.

De Beste Gaskettingzaag Voor Uzelf Kiezen

Gaskettingzagen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De cilinderinhouden variëren van 30 cc tot meer dan 100 cc voor de professionele modellen. Er zijn veel opties voor ergonomie en stanglengtes. De stokzagen zoals Remingtons RM25PS Maverick zijn uitgerust met kleine staafjes van minder dan 20 cm voor snoeien en snoeien. Aan de andere kant heb je zagen zoals de Husqvarna 3120XP, die staven van 107 cm hebben. Waarom is er zoveel variatie in de zaagbladafmetingen tussen verschillende modellen kettingzagen?

Omdat kettingzagen zulke veelzijdige machines zijn, kunnen ze worden uitgerust voor een verscheidenheid aan zaagklussen. De lengte van het zaagblad op uw kettingzaag hangt af van hoe groot u hout zaagt. Technisch gezien kan een staaf die X inch lang is, door een cirkelvormig blok hout snijden met een diameter van 2X inch. Je snijdt de helft van de stam aan de ene kant door en schakelt dan over naar de andere kant om de eerste snede in het midden te ontmoeten. Maar we raden u aan een staaflengte te kiezen die even groot of iets groter is dan de logmaat. Onervaren gebruikers van kettingzagen zullen niet het maximale uit hun zaagbladlengte halen en kunnen zelfs ongelukken krijgen wanneer ze houtblokken proberen te zagen buiten de limieten van de zaag.

Dus, hoe bepaal je de staaflengte? Dit zijn enkele algemene suggesties:

Een kettingzaag die langer is in staven, zal zwaarder en omslachtiger zijn. U kunt de zaag niet in krappe ruimtes manoeuvreren en de kans op terugslag neemt exponentieel toe als u zich niet bewust bent van uw omgeving terwijl u een lange kettingzaag bedient. Om specifieke werklasten sneller en efficiënter aan te pakken, kunt u aftermarket-onderdelen kopen, zoals nieuwe staven of kettingen. Fabrikanten zijn vaak vrij conservatief met de zaagbladlengte die ze af fabriek leveren, en de meeste zagen kunnen een extra 2 of 10 cm boven het standaard zaagblad ondersteunen. Maar ga er niet overboord mee, want een te lang zaagblad zal extra wrijving veroorzaken en uw zaag doen vastlopen. Je hoeft het niet te doen, gewoon omdat het kan.

Het slaan van een zaagblad van 71 cm op een kettingzaag van een huiseigenaar van 40 cc is belachelijk, omdat het langzamer zal snijden dan een zaagblad van 51 cm. Het is belangrijk om de lengte van uw zaagblad af te stemmen op het vermogen van uw kettingzaag. U kunt afslaan of overmatige hitte hebben als de motor niet genoeg koppel of toerental heeft om een langere balk te verplaatsen. Langere staven gaan ook sneller door staafolie, dus houd daar rekening mee. Hier zijn enkele richtlijnen om u te helpen de juiste gaskettingzaag te matchen met het juiste zaagblad.

  • 30 tot 40cc motor: 12 tot 41 cm bar
  • 40 tot 50cc motor: 16 tot 56 cm bar
  • 50 tot 60cc motor: 22 tot 71 cm bar
  • 60cc tot 70cc motor: 28 tot 102 cm bar
  • 70cc en hoger: 40+ inch

Dit zijn slechts suggesties. Volg altijd de richtlijnen van de fabrikant als het gaat om de lengte van uw geleidestangen. Deze specificaties geven vaak de maximale lengte van de staaf van een bepaald model aan. Als je het niet zeker weet, bekijk dan online forums en video’s om te zien welke staaflengtes andere mensen op dezelfde zaag gebruiken. Omdat verschillende motoren en technologieën door verschillende fabrikanten worden gebruikt, produceren 40cc kettingzagen meer vermogen en koppel dan andere modellen.

U kunt de powerband van uw kettingzaag zelfs met dezelfde motor aanpassen. Je kunt de motor meer vermogen laten genereren bij een hoger toerental, of afstellen voor extra grunt bij lagere toerentallen. Fabrikanten gebruiken hetzelfde motorplatform voor hun hele productlijn. Ze kunnen echter meer vermogen uit duurdere modellen halen door verschillende luchtfilters en carburateurs te gebruiken. We stellen dat de cilinderinhoud alleen geen nauwkeurig idee geeft van hoe krachtig een kettingzaag produceert.

Het juiste type ketting koppelen aan uw kettingzaagblad

Een andere laag van complexiteit wordt aan de vergelijking toegevoegd door het type ketting dat u gebruikt – volledig compliment, semi-skip, volledig overslaan, enz. Standaard of volledig-complement kettingen hebben meer frezen van dezelfde lengte dan een volledig-overgeslagen ketting. Omdat er minder ruimte is voor houtsnippers om uit de snede te ontsnappen, is er meer kracht nodig om te rijden. Dit zorgt voor meer wrijving. Dat is de reden waarom houthakkers en andere professionals die staven van 40+ inch gebruiken vaak halve of volledige kettingen gebruiken. Maar laat geen volledige springketting op uw zaagblad van 51 cm lopen, anders verlaagt u de snijsnelheid aanzienlijk.

Om soepele, korte sneden te maken, hebt u meer snijders nodig. Standaardkettingen worden gebruikt voor het snoeien, snoeien, snijden van brandhout en andere taken. Bij staven met een lengte van minder dan 61 cm worden standaard of volledige kettingen aanbevolen (het is hetzelfde type ketting dat u standaard uit de fabriek krijgt). Om uw zaagefficiëntie te maximaliseren, heeft u een springketting nodig voor staven langer dan 310 cm.

TIP Zorg ervoor dat uw kettingzaag correct is gemonteerd. De puntige randen van de frezen moeten naar de zaag zijn gericht. U kunt uw ketting ondersteboven monteren, maar dit is een veelgemaakte fout die ertoe leidt dat een kettingzaag geen hout zaagt.

Waarom Is De Kettingmeter Belangrijk?

Husqvarna biedt de 460 Rancher met een verscheidenheid aan configuraties. Je kunt kiezen uit drie verschillende lengtes staven. De officiële website vermeldt 6 variaties. Hoe is dit mogelijk als je maar drie opties voor lengte hebt: 46 cm, 51 cm en 61 cm? Laten we dat eens van dichterbij bekijken. Er zijn twee soorten kettingmaten: 0,050 cm en 0,0520. Er is ook een pitch, die 3/20 cm lang is. Wat betekenen deze termen eigenlijk? Laten we ze voor je opsplitsen.

  • Steek Afstand tussen 3 willekeurige klinknagels op de ketting die opeenvolgend zijn, gedeeld door de helft.
  • Meter De dikte van de aandrijfschakels of de afstand tussen de staafrails.

Uw kettingzaagblad is geen massief blok aluminium, het heeft een groef ingebouwd in de zijkanten. In deze groef passen de aandrijfschakels voor de ketting. De ketting blijft op zijn plaats wanneer hij ronddraait met snelheden van meer dan 60 mph. Nu is het uiterst belangrijk dat u de dikte van de aandrijfschakel afstemt op de groefdikte. Elke staaf heeft een meter en deze moet overeenkomen met de maat van de ketting. De meest voorkomende meters zijn.043,.050,.0520 en.063..050.

De meter is ergens op de ketting gedrukt, evenals op de bar. A.043 gauge ketting past niet in een staaf van.050. Het kan zelfs van de bar vallen en ernstige verwondingen veroorzaken. Het zal moeilijker zijn om het omgekeerde te doen, aangezien u geen 0,063 gauge ketting in een staaf van 0,0520 cm kunt passen.

Langere kettingen hebben een hogere dikte, wat betekent dat hun aandrijfschakels dikker en duurzamer zijn. Een dikte van 0,0520 cm houdt in dat de ketting meer misbruik en hogere schuifspanning kan weerstaan voordat deze breekt (vergeleken met een dikte van 0,043), dit is handig als u met vuil of hergebruikt hout werkt waarin spijkers of draden verborgen kunnen zijn onder het hout . Stihl gebruikt Oilomatic RDR (Rapid Duro Rescue) kettingen voor zijn reddingszagen, die worden bediend door brandweerlieden en politie. Dit zijn kettingen met een dikte van 0,063, die een maximale taaiheid garanderen voor het doorzagen van daken, luiken, pilaren, palen, autodeuren, enz.

Samenvatten:

Pitch geeft ons informatie over de totale grootte en het gewicht van de zaagketting. Prosumer- en huiseigenaarzagen gebruiken beide een steekketting van 3/20 cm. Omdat hij uitgebalanceerd is, geven zelfs professionele zaaggebruikers in Alaska en de Pacific Northwest de voorkeur aan kettingen met een steek van 3/20 cm. Het is licht van gewicht, heeft meer dan voldoende sterkte en kan met hoge RPM’s worden bediend. Andere veelvoorkomende steekmaten die in huiszagen worden gevonden, zijn 1/10 cm en 1 cm. Boomhakselaars gebruiken steekkettingen van 1 cm of minder.

De meter vertelt ons hoe sterk de kettingaandrijfschakels zijn. U zult vaak zwaardere kettingen zien op oogstmachines of reddingszagen. Ze zijn sterker en kunnen door moeilijkere en grotere materialen snijden. Oogstmachines gebruiken meestal kettingen met een steek van 1 cm en kettingen van 0,080 mm. De dikte van langere zaagkettingen is over het algemeen hoger dan die van kortere.

Advies Je hebt de 61 cm versie van de Rancher die 0,0520 cm dik is niet nodig.

Dit is zwaarder en zal je huid sneller verslijten. Kies in plaats daarvan de 51 cm.050 gauge-versie. Maar als u werkt met bevroren hout, boomstronken die heel dicht bij de grond liggen, of hergebruikt hout, moet u zeker de zwaardere maatoptie overwegen.

Naar Welke Functies Moet U Zoeken?

De kettingrem bevindt zich in de buurt van de voorste handgreep en is essentieel om letsel door terugslag te voorkomen. Het is ook handig wanneer u de zaagketting wilt stoppen tijdens het wisselen tussen zaagsneden (soms biedt de koppeling niet voldoende veiligheid).

Gasklepvergrendelingsknop: voorkomt onbedoelde activering van het gaspedaal. Het is een beetje zoals de dodemansschakelaar op een trein. U moet zowel de vergrendeling als de gashendel tegelijkertijd indrukken om uw kettingzaag te activeren.

Kill-schakelaar: schakelt in geval van nood onmiddellijk de stroom naar de bobine uit, waardoor de motor effectief wordt gestopt. Ook bekend als de AAN/UIT-schakelaar, moet deze duidelijk met grotere letters worden gemarkeerd. Sommige Stihl-kettingzagen combineren ontsteking en choke in één hendel.

Gemakkelijke start: Gaskettingzagen kunnen lastig zijn om op te starten bij koud weer, vooral de grotere modellen. Sommige kettingzagen zijn voorzien van veerondersteunde terugslagstarters die de belasting van uw armen en schouders verminderen door de trekactie veel lichter te maken. Grote motoren hebben een decompressiehendel die tijdelijk een poort in hun cilinder opent om lucht te laten ontsnappen. Dit helpt de zuiger veel gemakkelijker te laten draaien en vermindert de weerstand in het startkoord.

Bokspikes Deze zijn handig om de zaag stabiel te houden tijdens het doorzagen van grote boomstammen.

Toegang zonder gereedschap tot luchtfilter en bougie: versnelt het veldonderhoud aanzienlijk.

Verwarmde carburateur en handgreep: een verwarmde handgreep zorgt ervoor dat uw vingers niet gevoelloos worden in het winterseizoen. Een verwarmde carburateur helpt de motor draaiende te houden in vrieskou.

Instelbare olieman: Hiermee kunt u de oliestroomsnelheid van de bar aanpassen om onnodige verspilling van olie te voorkomen.

Slechte trillingsdemping in elektrisch gereedschap is vaak een oorzaak van HAVS (Hand Arm Vibration Syndrome). Het dagelijks langdurig gebruiken van een gaskettingzaag kan een blijvend effect hebben op de zenuwuiteinden in uw handen en pols. Zorg ervoor dat je een kwaliteitskettingzaag aanschaft met een goed trillingsdempend systeem dat de motor isoleert van het handvat en een goed paar anti-vibratiehandschoenen.

Gas Versus Elektrische Kettingzaag

Moderne accukettingzagen, zoals de Milwaukee FUEL M18 of Oregon CS300, leveren vergelijkbare prestaties als instapmodellen op gas in een verscheidenheid aan toepassingen. Deze omvatten het kappen van brandhout, het kappen van kleine bomen en zelfs stoten. U vraagt zich misschien af: is het de moeite waard om een kleine kettingzaag op gas te kopen? Nou, er zijn voor- en nadelen aan beide kanten van het argument. Laten we ze opsommen-

Elke kant heeft zijn voor- en nadelen. U moet beslissen of de voor- en nadelen van gasstroom het waard zijn. Voor het meeste snoei-, trim- en doe-het-zelfwerk raden we eigenlijk elektrisch boven gas aan. Elektrische zagen zijn veel gemakkelijker te gebruiken en te onderhouden dan alle gaszagen. Je hebt geen extra accu nodig als je alleen brandhout zaagt voor incidenteel gebruik. Maar als je het bos in gaat, is het dragen van meerdere accu’s een must. Dat voegt veel gewicht toe, als je eenmaal voorbij 3 of 4 pakken bent.

Bomen kappen en grote hardhouten stammen omhakken met een accukettingzaag is mogelijk, maar het hangt allemaal af van hoeveel hout u zaagt en hoe vaak. Als u uw brood verdient met het zagen van hout, is gasstroom de beste keuze. Als tijd geld is, gaat er niets boven de snelheid van een goed afgestelde professionele zaag van Husqvarna of Stihl. Gaszagen bieden meer keuze qua kettinglengte en -types, omdat ze langere staven of halve of volledige kettingen kunnen ondersteunen. Goed onderhouden, zullen gaszagen langer meegaan dan draadloze modellen.

Een ander ding om te overwegen bij het kopen van draadloos is het batterijplatform. Tegenwoordig worden 18V-batterijen ondersteund door de fabrikant. In de toekomst kunnen ze echter 36V-batterijen aanbieden voor hun hele productlijn. Uw oude accukettingzaag is verouderd en de ondersteuning voor oudere accu’s wordt stopgezet. Draadloze technologie evolueert voortdurend en u moet om de paar jaar geld blijven uitgeven als u het beste wilt. Gaskettingzagen hebben daarentegen nog maar weinig ruimte om te groeien in termen van efficiëntie en prestaties. Als u vandaag een goede gaszaag koopt, kan hij over 10 jaar nog steeds gaszagen van dezelfde grootte bijbenen.

We hebben onze uitgebreide GIDS over de BESTE kettingzagen voor huiseigenaren bijgewerkt – voor. Het is het bekijken waard. Onze nieuwste aanbevelingen. We hebben veel nieuwe kettingzagen.

Hoe U De Beste Gaskettingzaag Kiest

Aanbevolen: Husqvarna 455 Rancher-Raw Vermogen:

Dit is de plek waar je moet zijn als je op zoek bent naar betrouwbaarheid en kracht!

Voordat u een beslissing kunt nemen over de beste gaskettingzaag, is het belangrijk om de basisprincipes van kettingzagen te begrijpen. In tegenstelling tot sommige elektrische gereedschappen zijn kettingzagen iets complexer dan het gemiddelde gereedschap. Kettingzagen kunnen gevaarlijk zijn als ze niet met zorg en aandacht worden bediend. Mijn punt is dat als kettingzagen nieuw voor u zijn, u de basis moet leren door mijn Chainsaw Buying Guide te lezen.

Best Value Gaskettingzaag Remington RM4216: 41 cm

Inclusief mooie stevige draagtas.

Als u al bekend bent met het gebruik van een kettingzaag, dan weet ik zeker dat u dit artikel nuttig zult vinden bij het kiezen van de juiste gaskettingzaag. Als je dit artikel leest, kan ik alleen maar aannemen dat je werk te doen hebt en een slimme beslissing wilt nemen over welke gaskettingzaag je moet kopen. Voor nieuwe eigenaren van kettingzagen zal mijn koopgids je de kennis geven die je nodig hebt en je in de goede richting sturen.

Laten we eerlijk zijn, iedereen heeft een mening over de beste gaskettingzaag. Ik garandeer je dat als je tien kettingzaaggebruikers zou ondervragen en hen zou vragen: Wat is de beste gaskettingzaag? ze hebben allemaal een ander antwoord. De beste gaskettingzaag voor u is er een die betrouwbaar en comfortabel is.

Aanbevolen . Uitstekende kwaliteit – Jonsered CS2245

Dit is een stap boven consumentenkettingzagen. Solide constructie

Het kan moeilijk zijn om de beste gaskettingzaag te vinden vanwege alle beschikbare informatie en het geluid dat je nodig hebt om te begrijpen. Ik heb een lijst samengesteld met enkele van de beste gaskettingzagen die u online kunt kopen en heb ze beoordeeld om u te helpen de juiste kettingzaag te kiezen voor elk project waaraan u werkt of in de toekomst wilt gaan werken. Ik ben ervan overtuigd dat u een gaskettingzaag op deze lijst zult vinden waarmee u uw thuisprojecten effectief kunt uitvoeren zonder de bank te verslaan.

Nieuw : Husqvarna 120 Mark II (lees onze review)

De kettingzaag van Husqvarna is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken voor huiseigenaren.

  • Compacte kettingzaag voor casual gebruik
  • Lichtgewicht kettingzaag. Hij is compact en gemakkelijk te manoeuvreren
  • Ketting gesmeerd door automatische olieman
  • Ideaal voor: het snoeien van bomen, hobbywerk of het kappen van brandhout
  • Eenvoudig spansysteem zorgt voor snelle aanpassingen
  • Exclusieve X-Torq-motor vermindert zowel het brandstofverbruik als de emissies

Aanvullende inhoud van het originele artikel:

Husqvarna 445 | Beste Gaskettingzaag

46 cm/ 45,7 cc/ 2,8 pk

Een uitstekende allround Husqvarna-gaskettingzaag met voldoende kracht om lichte projecten in en om het huis aan te pakken. Door het gewicht van 47 kg van de kettingzaag kun je hem langdurig comfortabel gebruiken zonder moe te worden. Het heeft ook uitstekende anti-vibratietechnologie, een essentieel onderdeel van elke kwaliteitskettingzaag. Husqvarna stelt nooit teleur als het gaat om functies en ergonomie, en de 445 is niet anders.

Deze zaag is extreem duurzaam en gebruiksvriendelijk en heeft een ketting die uitzonderlijk scherp zaagt . Het zal al uw schoonmaakklusjes in huis doen.

Husqvarna 445 gaskettingzaag.

Als u geen hardhout zaagt, zoals esdoorn, balsa, eik, iep, mahonie en plataan, dan is dit een uitstekende keuze voor uw thuisprojecten.

Popular Mechanics deelt hun mening over de Husqvarna 445 .

Onze meest agressieve kotter, de 445, bleek het te zijn. Geef hem gewoon vol gas en laat hem zich een weg banen door de boomstam – zo behaalde hij de titel Firewood Champ. De XTorq-motor evacueert het verbruikte brandstof-luchtmengsel met een uitbarsting van verse lucht, in plaats van het binnenkomende brandstof-luchtmengsel. De zaag heeft schone emissies en een laag brandstofverbruik. Het beschikt ook over een aangename koppelcurve. Het beschikt ook over een scherpe kettingrem, aan de zijkant gemonteerde kettingspanschroef, compressie-ontgrendelingsknop en een soepel, gebruiksvriendelijk startmechanisme.

Uitstekende Eigenschappen

Standaard Husqvarna-kwaliteit.

Functies:

  • Cilinderdeksel met kliksluiting bespaart tijd bij het vervangen van bougies en schoonmaken.
  • LowVib : Deze trillingsdempers zijn effectief en kunnen worden gebruikt om de armen en handen van de gebruiker te sparen.
  • Luchtinjectie : Centrifugaal luchtreinigingssysteem voor minder slijtage en langere bedrijfstijd tussen filterreinigingen.
  • X-Torq : Zorgt voor een lager brandstofverbruik en lagere uitlaatemissies in overeenstemming met de strengste milieuvoorschriften.
  • Luchtfilter met snelsluiting : maakt eenvoudige reiniging en vervanging mogelijk.
  • Velmarkeringen : Duidelijke velmarkeringen voor een betere valprecisie.
  • Gecombineerde choke/stop-bediening: de gecombineerde choke/stop-bediening zorgt voor gemakkelijker starten en een lager risico op overstromen van de motor.
  • Aan de zijkant gemonteerde kettingspanner : aan de zijkant gemonteerde kettingspanner maakt het afstellen van de ketting snel en eenvoudig.
  • Zichtbaar brandstofpeil : deze transparante brandstofindicator maakt het u gemakkelijk om uw brandstofpeil te controleren.
  • Eenvoudig te starten: De zaag is zeer eenvoudig te starten dankzij de Smart Start, start/stop-schakelaar en brandstofpomp.
  • Door traagheid geactiveerde kettingrem : Vermindert de kans op letsel door terugslag.
  • Driedelige krukas : Een gesmede driedelige krukas die extreem duurzaam is, zelfs voor de moeilijkste toepassingen.
  • Air Purge : Verwijdert lucht uit de carburateur en het brandstofsysteem voor eenvoudig starten.
  • Smart Start : de starter en de motor zijn ontworpen om de machine snel en met minimale inspanning te laten starten.

Husqvarna 450 | Beste Gaskettingzaag

46 cm / 50.2cc/ 3.2 PK

Uitgebalanceerd en geweldige bouwkwaliteit.

Husqvarna 450 gaskettingzaag is een geweldige allrounder voor diegenen die waarde hechten aan professionele kwaliteit in een goedkope kettingzaag. Deze gaskettingzaag is misschien wel de meest efficiënte qua prijs-kwaliteitverhouding.

Hij is gemakkelijk te starten en heeft een lage uitstoot, waardoor Husqvarna’s X-Torq-technologie hem een populaire keuze maakt. Het algehele ontwerp en de antivibratietechnologie maken dit een zeer goed uitgebalanceerde en lichtgewicht kettingzaag.

Deze kettingzaag is geweldig voor middelzwaar zagen en misschien wel de beste allround gaskettingzaag voor de gemiddelde huiseigenaar. Het lijkt die goede plek te raken waar het niet te licht en niet te zwaar is. Het heeft genoeg kracht om de meeste thuisprojecten aan te pakken, maar niet zo krachtig dat het je overweldigt. Het is precies goed, en de prijs is redelijk voor de productiviteit die het u oplevert.

De 450 scheurt graag door hout omdat hij dat moeiteloos doet. Een echt werkpaard met voldoende kracht om die opruimklussen aan te pakken waarvoor een duurzame kettingzaag nodig is. Dit is een zeer betrouwbare zaag die buitengewoon goed presteert en de klus klaart. Je kunt niet om meer vragen.

Door Husqvarna aanbevolen staaflengte: 33 cm-51 cm

Functies:

  • Cilinderdeksel met kliksluiting bespaart tijd bij het vervangen van bougies en schoonmaken.
  • LowVib : Deze trillingsdempers zijn effectief en kunnen worden gebruikt om de armen en handen van de gebruiker te sparen.
  • Luchtinjectie : een centrifugaal luchtreinigingssysteem dat zorgt voor minder slijtage en langere intervallen tussen reinigingen.
  • Smart Start : de starter en de motor zijn ontworpen om de machine snel en met minimale inspanning te laten starten.
  • X-Torq : levert een lager brandstofverbruik en lagere uitlaatemissieniveaus in overeenstemming met ’s werelds strengste milieuvoorschriften.
  • Luchtfilter met snelsluiting : maakt eenvoudige reiniging en vervanging mogelijk.
  • Ergonomische achterhand : meer comfort dankzij zachte inleg, ergonomische trekker en asymmetrische hand.
  • Velmarkeringen : Duidelijke velmarkeringen voor een betere valprecisie.
  • Zichtbaar brandstofpeil : transparante brandstofindicator maakt het gemakkelijk om het brandstofpeil te controleren.
  • Door traagheid geactiveerde kettingrem : Vermindert letsel door terugslag.
  • Driedelige krukas : Een gesmede driedelige krukas die extreem duurzaam is, zelfs voor de moeilijkste toepassingen.
  • Auto-return stopschakelaar : stopschakelaar wordt automatisch teruggezet naar de AAN-positie voor probleemloos starten.
  • Brandstofpomp : Een brandstofpomp die een snelle start mogelijk maakt.

Husqvarna 440E II | Beste Gaskettingzaag

41 cm / 40.9cc/ 2.4 PK

De Husqvarna 440E is vergelijkbaar met de Husqvarna 435, op enkele uitzonderingen na. Hij is met 444 kg iets zwaarder, maar beschikt over Smart Start, een Husqvarna-technologie die ervoor zorgt dat de motor sneller start dan normaal. Het tweede voordeel is het spannen zonder gereedschap. Hierdoor heb je geen extern gereedschap nodig om de ketting af te stellen of aan te spannen.

Ik beschouw dit zeker als een mooie balans tussen prijs, kracht, gewicht, kwaliteit en met een zaagblad en ketting van 41 cm, waardoor het een waardige kanshebber is voor de beste kettingzaag, maar alle zagen op deze lijst zijn goed ontworpen, goed- beoordeeld, hebben geweldige veiligheidsvoorzieningen en zijn elke cent waard die ze kosten.

Deze lichtgewicht, geweldige kettingzaag heeft een uitstekende zaagketting en presteert uitzonderlijk goed. Een mooie allround zaag en zeer geschikt voor beginners. Volledig in staat om klussen in en rond het huis met gemak aan te pakken. Uitstekend geschikt voor een beginnende koper van kettingzagen.

Veel kracht voor uw thuisprojecten en ook gemakkelijk te manoeuvreren en comfortabel vast te houden dankzij het lichte en goede ontwerp, waardoor een uitgebalanceerde zaag ontstaat die comfortabel in uw handen ligt.

Husqvarna kettingzagen staan bekend om hun kwaliteit. Hoewel hun naam misschien grappig klinkt, is het een Zweeds bedrijf dat wereldwijd de grootste fabrikant van elektrische apparatuur is. Husqvarna is een naam waarop u kunt vertrouwen en een fabrikant van gaskettingzagen van uitzonderlijke kwaliteit. Deze lijst bevat verschillende Husqvarna-kettingzagen. Ze maken de duurste gaskettingzagen.

Functies:

  • Cilinderdeksel met kliksluiting bespaart tijd bij het vervangen van bougies en schoonmaken.
  • LowVib : Effectieve trillingsdempers absorberen trillingen en sparen de armen en handen van de gebruiker.
  • Luchtinjectie : Centrifugaal luchtreinigingssysteem voor minder slijtage en langere bedrijfstijd tussen filterreinigingen.
  • X-Torq : Zorgt voor een lager brandstofverbruik en lagere uitlaatemissies in overeenstemming met de strengste milieuvoorschriften.
  • Luchtfilter met snelsluiting : maakt eenvoudige reiniging en vervanging mogelijk.
  • Ergonomische achterhand : meer comfort dankzij zachte inleg, ergonomische trekker en asymmetrische hand.
  • Velmarkeringen : Duidelijke velmarkeringen voor een betere valprecisie.
  • Gecombineerde choke/stop-bediening: Gecombineerde choke/stop-bediening zorgt voor gemakkelijker starten en vermindert het risico op verzuipen van de motor.
  • Kettingspanner zonder gereedschap : Snel en eenvoudig ketting spannen en monteren zonder gereedschap.
  • Zichtbaar brandstofpeil : transparante brandstofindicator maakt het gemakkelijk om het brandstofpeil te controleren.
  • Gemakkelijk te starten: Gecombineerde start/stop-schakelaar, Smart Start en brandstofpomp maken de zaag zeer gemakkelijk te starten.
  • Door traagheid geactiveerde kettingrem : Vermindert letsel door terugslag.
  • Driedelige krukas : Gesmede driedelige krukas voor maximale duurzaamheid voor de zwaarste toepassingen.
  • Air Purge : Verwijdert lucht uit de carburateur en het brandstofsysteem voor eenvoudig starten.
  • Smart Start : De motor en starter zijn zo ontworpen dat de machine snel start met minimale inspanning.
  • Hoe bepaal je de beste gaskettingzaag?

    Eerst moet u weten hoe u de kettingzaag gaat gebruiken. De kettingzagen van Husqvarna kosten iets meer, maar het is een zeer gerenommeerd merk. Husqvarna is een geweldig merk. Ik zou echter zeggen dat u meer waarde krijgt met de Husqvarna Mark II en de Remington Rebel Rm4216 gaskettingzagen.

    Er gaat niets boven de kracht, snelheid en veelzijdigheid van een gaskettingzaag als het gaat om het aanpakken van zware klussen in huis of op het werk, als u een professional bent. De beste gaskettingzaag voor u hangt af van de grootte van het hout dat u moet zagen, de houtsoort (hard versus zacht) en uw fysieke kracht. Lees altijd de gebruikershandleiding voordat u uw zaag gebruikt. Als u nog niet bekend bent met het gebruik van kettingzagen, overweeg dan om een plaatselijke training te volgen. De meeste grote steden of dorpen hebben waarschijnlijk een cursus die u kunt volgen.

    Zorg ervoor dat u de veiligheidsmaatregelen in acht neemt wanneer u een kettingzaag bedient. Raadpleeg mijn artikel Veiligheidstips voor kettingzagen.

    Als u relatief licht zaagwerk verricht met kleine bomen en af en toe middelgrote bomen moet zagen, is een elektrische kettingzaag wellicht een betere keuze. Bovendien kunnen elektrische kettingzagen worden gebruikt voor het snoeien. Hoewel ze niet zo krachtig zijn als gas, kunnen ze worden gebruikt voor kleinere klussen en incidenteel gebruik van kettingzagen. Lees mijn artikel Best Electric (met snoer) om de beste elektrische kettingzaag voor uw project te vinden.

    Je kunt een kettingzaag vinden die je volledige mobiliteit en vrijheid geeft zonder dat je een verlengsnoer nodig hebt in onze Beste batterijaangedreven kettingzaaggids .

    Misschien bent u ook geïnteresseerd in het lezen over kettingzagen met handgreep aan de bovenkant als u vanuit een verhoogde positie moet werken, of misschien is de praktische Black and Decker Alligator-takkenschaar het juiste gereedschap voor u – een geweldig alternatief voor kettingzagen voor het zagen van takken van minder dan 10 cm.

    Misschien vind je dit ook leuk: