Pindakaas Pretzel Bites

Deze hebben bijna geen introductie nodig. Kijk naar hen. Ze zijn hapklare, perfect om in elkaar te zetten terwijl je tv kijkt, zelfs gedurende een paar dagen.

Dit zijn de perfecte feestmaaltijden. Ze zijn een beetje chique, maar maken nog steeds indruk, en ze zijn eenvoudig genoeg om mensen te laten zeggen: “Wauw, dat is een geweldig idee!” Ik was stomverbaasd!

Je neemt wat pindakaas (je moet het testen, gewoon om er zeker van te zijn dat het goed is). Meng het met wat suiker, boter en zout.

Roer het goed door elkaar en plet het tussen 2 pretzels. Dat is fase één gedaan. Als je het de rest van de nacht rustig aan wilt doen of eropuit wilt gaan, is dat goed. Ze blijven goed in de koelkast of vriezer.

Als je klaar bent, dip je de helft van de koekjes in gesmolten chocolade. Het past goed bij donkere chocolade, die ik heb gebruikt.

Laat de chocolade stollen. Bewaar ze in de vriezer of koelkast tot je klaar bent om te eten. Ze zijn moeilijk om er maar één te eten .

We namen ze mee naar een bord, dus besloten we ze in individuele pasteibakjes te doen. Het werkte feilloos.

Ingrediënten

  • 1 C pindakaas. Glad is het lekkerst, maar je kunt ook knapperige pindakaas gebruiken.
  • 2 t boter op kamertemperatuur
  • 2/3 C poedersuiker
  • 3/4 C bruine suiker
  • Pretzels (je hebt hooguit een zakje van Parkers nodig)
  • 1 blok pure chocolade kookchocolade van goede kwaliteit

Proces

  • Mix de pindakaas, boter en suikers tot een gladde massa
  • Gebruik ongeveer 2 theelepels van het mengsel, vorm ze in ballen en druk ze een beetje plat (je kunt ze nu in de koelkast zetten om een beetje uit te harden)
  • Sandwich de pindakaasmix tussen de pretzels
  • Zet ze in de vriezer of koelkast tot je klaar bent om te coaten met chocolade
  • Smelt de chocolade boven een dubbele boiler (of in de magnetron als je dat prettiger vindt)
  • De helft van de pretzelbites moet in de chocolade worden gedompeld. Leg ze vervolgens op met bakpapier beklede bakplaat om in te stellen.
  • Deze zijn ongeveer een week houdbaar in de koelkast of vriezer (als ze zo lang meegaan)

Genieten van!

Klik hier om meer recepten te bekijken

Deze recepten zijn ook beschikbaar: