Steves 9 Worstrecepten Met Eend, Gans, Kalkoen En Ander Gevogelte

De worstvuller is een snelle en gemakkelijke manier om thuis heerlijke worst te maken. U zult zich goed voelen over koken voor uw gezin omdat het snel en eenvoudig is.

Als je geluk hebt om er een in je keuken te hebben, hebben we een lijst opgesteld met worstrecepten voor eend, gans, kalkoen en andere gevogelte-categorieën om je te helpen zelfgemaakte worst te maken van je prooi.

Zelfgemaakte Sheboygan Brats

Ingrediënten

  • 1 kg Kalkoen, Gans of Eend
  • 2 theelepels witte pepervlokken
  • Zout: 2 theelepels
  • 2 theelepels gehakte knoflook (optioneel).
  • 1 theelepel gedroogde marjolein
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1/2 versgemalen nootmuskaat
  • Gemalen piment: 1/2 theelepel
  • 1/1 kg Varkensvlees Fatback

Routebeschrijving

Snijd het vlees in kleine stukjes en laat afkoelen in de koelkast. Het helpt om het vlees gedeeltelijk bevroren te houden om te voorkomen dat het vet uitsmeert.

Doe de overige ingrediënten in een kom en meng ze met het vlees. Zet het vleesmengsel minimaal een uur in de koelkast.

Het mengsel moet in kleine hoeveelheden worden verpulverd.

Laat de worstomhulsels 10 minuten in heet water weken en druk dan de worstvullerbuis erop. Doe het vleesmengsel in de vuller en ren om links te maken.

Hang je links een uur op om te drogen. Zodra uw verbindingen klaar zijn, kunt u ze koken of in de koelkast bewaren voor toekomstig gebruik.

Duitse Bockworst

Ingrediënten

  • 2 kg Ganzenvlees
  • 1 pond Varkensvlees Fatback
  • 2 theelepels zout
  • Verse salie, gehakt: 2 eetlepels
  • 2 kopjes volle melk, koud
  • 1 Eetlepel Citroensap
  • 1 theelepel gemalen witte peper
  • 3/4 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 kop witte ui, fijngehakt
  • 1/4 theelepel gemalen foelie
  • Gemalen Gember: 1/4 Theelepel
  • 1 kop gehakte verse Italiaanse peterselie
  • 1 ei

instructies:

Leg het vlees en het vet minimaal een uur in de vriezer.

Meng ondertussen de overige ingrediënten goed door elkaar. Als je vlees en vet klaar zijn, voeg je de kruiden toe.

Gebruik je schone handen om ze grondig te mengen. Laat het mengsel minimaal een uur in de koelkast afkoelen voordat je het gaat malen.

Neem wat varkensdarmen en doe ze in een kom met warm water.

Meng in een aparte kom room, salie en eieren. Laat 30-45 minuten afkoelen in de koelkast. Voeg deze kruiden toe aan het vlees en meng ze goed met je handen.

Voor een fijne textuur kunt u uw vlees malen met een vleesmolen.

Doe het worstvlees in je stuffer. Kleed je varkensdarmen aan en begin met het maken van de schakels (ongeveer 15 cm)

Nadat je klaar bent, zet je je worst minimaal 2 uur in de koelkast of desgewenst een nacht.

Kooktips

Het stomen van Duitse Bockwurst-worsten tot een temperatuur van 70 graden Celsius is de traditionele manier om ze te koken.

Eend Lorange Worsten

Ingrediënten

  • Eendenvlees 1 kg
  • 1 pond varkensbuik, in blokjes
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 2 Eetlepels Balsamico Azijn
  • 2 Eetlepels Boter, kamertemperatuur
  • Gemalen kruidnagel: 1 theelepel
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • Zout: 1 theelepel
  • 1 grote ui, in dunne plakjes gesneden
  • 1 dunschillige sinaasappel, in schijfjes
  • 1/2 kopje sinaasappelsap
  • 1/2 kopje honing
  • 1/4 Rode Wijn

Methode

Meng het eendenvlees en het buikspek met elkaar en maal ze daarna fijn met de molen.

Meng de kruiden door het vleesmengsel. Om schakels te maken, plaatst u het vleesmengsel in een vuller. Als je klaar bent, hang je de worst op en laat je ze drogen.

Bak de worstjes op middelhoog vuur goudbruin in boter

Serveer met sinaasappelpartjes, geschaafde gember en geschaafde knoflook.

Eendworsten, Jagersstijl

Ingrediënten

  • 2 kg Eenden- of Ganzenvlees
  • 1 kg vette varkensschouder
  • Zout: 2 theelepels
  • 2 eetlepels verse salie, fijngehakt
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
  • 1,2 kop ijswater
  • 1/2 kopje moutig bier
  • Varkensdarmen

Voorbereiding

Meng het vlees en het vet met zout en combineer het dan met alle droge kruiden.

Maal het vleesmengsel fijn en laat het minimaal een uur in de vriezer rusten. Het is belangrijk om het vlees twee keer te malen.

Warm water kan worden gebruikt om de varkensdarmen te laten weken. Het vlees en het vet moeten ongeveer een uur worden ingevroren.

Zodra alles uitstekend en gestold is, stop je de worst in omhulsels om een doorlopende spoel te maken en trek je de schakels naar de gewenste maten (6-20 cm). Controleer de ringen op luchtbellen en verwijder ze. Om luchtbellen te doorboren, kunt u een worstprikker gebruiken.

Na het drogen de schakels circa 1-2 uur ophangen. Bewaar ze na het drogen in de koelkast tot ze nodig zijn

Poolse Eend Worsten

Ingrediënten

  • 2 kg Ganzen- of Eendenvlees
  • 1 kg vette varkensschouder
  • 2 Eetlepels Knoflook gehakt
  • Zout: 2 theelepels
  • 2 theelepels gemalen mosterd
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 1 Eetlepel versgemalen zwarte peper
  • 1 kopje rode wijn, gekoeld
  • 1/2 kop verse oregano
  • Varkensdarmen

Routebeschrijving

Snijd het vlees en het vet in blokjes en vries ze ongeveer een uur in.

Meng de zouten met de overige ingrediënten behalve de wijn en het karwijzaad en vermeng ze met vlees en vet en laat ze nog een uur in de koelkast rusten.

Neem wat varkensdarmen en leg ze in een kom met warm water.

Maal ondertussen het vlees en het vet twee keer tot een fijne textuur. Het vleesmengsel moet 30-45 minuten worden ingevroren.

Meng de wijn en karwij erdoor. Gebruik na ongeveer 60 tot 90 seconden een Kitchenaid om alles te mengen.

Als je klaar bent, stop je de worst in de omhulsels met behulp van je stuffer. Voordat je koppelingen gaat maken is het belangrijk om de gehele behuizing te vullen.

Hang de worst ongeveer 4-5 uur op. Als u luchtbellen vindt, controleer ze dan en prik ze met een naald.

Als de worstjes zijn opgedroogd, bewaar je ze in de koelkast totdat je ze nodig hebt.

Toulouse Worst Met Eend Of Gans

Ingrediënten

  • 1 kg Eenden- of Ganzenvlees
  • 1 1/1 Kg vette varkensbuik of varkensschouder
  • 2 Eetlepels Zout
  • 2 eetlepels gehakte verse knoflook
  • Gemalen zwarte peper: 2 eetlepels
  • 1 theelepel nootmuskaat, vers geraspt
  • 1/2 kopje gekoelde witte wijn
  • Varkensdarmen

Instructie

Het vlees en het vet moeten in stukken van 3 cm worden gesneden. Voeg vervolgens de knoflook en alle andere kruiden toe aan het vlees.

Plaats het vlees en het vet in een vriezer. Laat ze minimaal een uur afkoelen.

U kunt uw vlees malen om een fijne textuur te krijgen.

Meng de wijn 60-90 seconden met het water.

Nadat ze goed gemengd zijn, zet je ze terug in de koelkast voor ongeveer 30-40 minuten.

Doe ondertussen wat varkensdarmen in een kom met warm water.

Als alles klaar is, stop je de worst in de omhulsels en maak je schakels van 6-20 cm.

Laat de worst op een rooster drogen. Bewaar de worst in de koelkast tot je hem gaat gebruiken.

Gerookte Canadese Gansworst

Ingrediënten

  • 1 kg Ganzenvlees
  • 1 pond varkensrugvet
  • 2 eetlepels verse rozemarijn, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde marjolein
  • 1 pond vette varkensbuik
  • Zout: 1 theelepel
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1/4 kopje rode wijn of ijswater
  • 1/4 Koriander

Methode

Maal het vlees samen met het varkensvet minimaal twee keer fijn. Voeg de peper, rozemarijn en marjolein toe aan het vlees. Kruid met zout. Meng ze goed.

Vries het mengsel ongeveer een uur in. Terwijl je wacht tot het vlees is afgekoeld, laat je de varkensdarmen warm weken.

Meng het vleesmengsel in een grote kom. Voeg de wijn toe aan de kom.

Bewaar het vlees ongeveer 30-45 minuten in de koelkast terwijl je de stuffer klaar maakt.

Nadat alles klaar is, vul je je vlees en maak je links in de gewenste vormen. Als je klaar bent, laat je het vlees minimaal een uur drogen op een koele plaats.

Als ze zijn gedroogd, zijn ze klaar om te koken, of je kunt ze in de koelkast bewaren totdat je ze nodig hebt.

Eend Mortadella Worst

Ingrediënt

  • 1 kg Eendenvlees
  • 1/1 kg Eendenvel
  • 1/2 kg Eendenvet, gesmolten
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • Theelepel Paprika gerookt :1/2 Theelepel
  • 1/2 kop droog melkpoeder
  • 1 Eetlepel Zout
  • Knoflookpoeder: 1 theelepel
  • 1 theelepel gedroogde marjolein
  • 2 theelepels zoete Paprika
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • Varkensdarmen

Voorbereiding

Week de varkensdarmen in een kom in warm water. Laat water door de omhulsels lopen totdat ze zacht worden.

Het vlees en de huid moeten in kleine stukjes worden gesneden, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gemalen. Meng ze door elkaar en vries ongeveer een uur in.

Mix het mengsel tot het een fijne textuur heeft. Meng het vleesmengsel met de overige kruiden.

Doe het mengsel in een worstenvuller. Voer de stuffer uit terwijl u de schakels afbindt met een interval dat u wilt (bij voorkeur een afmeting van 6-20 cm).

Als je klaar bent, hang je je worstjes op een koele plaats en laat je ze ongeveer 4-5 uur drogen.

Bewaar ze in de koelkast tot je ze nodig hebt.

Worsten De Fazanten

Ingrediënten

  • 2 kg Fazantvlees, of gebruik kip of kalkoen
  • 1 pond Varkensvet
  • 2 Eetlepels Zout
  • 1 Eetlepel Gebarsten Zwarte Peper
  • 1 kop gehakte verse oregano
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • 1/2 kopje Madeira-wijn of Marsala
  • Geraspte schil van een citroen
  • 4 teentjes verse knoflook, fijngehakt

Routebeschrijving

Leg het vlees minimaal een uur in een bak.

Verwarm wat varkensdarmen in een kom.

Snijd het vet en het vlees in kleine stukjes. Meng het zout en zet minimaal een uur in de koelkast. Dit helpt het vlees te binden.

Als je klaar bent om het vlees te malen, voeg je de venkelzaadjes of zwarte peper toe en meng je goed met je schone handen. Als je klaar bent, wrijf je het vlees tot een fijne textuur.

Koel het vlees nog 30-45 minuten. Voeg de wijn en de citroenrasp toe aan het vlees en meng goed met KitchenAid gedurende ongeveer 60-90 seconden.

Zodra het mengsel goed bindt, zet je ze terug in de koelkast en laat je ze ongeveer 30 minuten rusten.

De worsten kunnen een nacht in de koelkast worden bewaard of maximaal een uur op een koele plaats. Gebruik een gesteriliseerde naald om luchtbellen te verwijderen.

Nadat de worstjes een beetje zijn opgedroogd, bewaar je ze in de koelkast tot ze nodig zijn.

Het is gemakkelijk om worstrecepten te maken met een worstvuller. Geniet van het maken van je eigen worst door je favoriete recept te kiezen.

Je kunt controleren: