Ontdek Het Italiaanse Geheim Van Het Koken Van Geweldige Pastasalade

Hoe vaak heb je geprobeerd om pasta te bereiden of te koken om erachter te komen dat het eindproduct niet zo lekker is als je wilde? Italianen gebruiken de essentie van knoflook in plaats van gehakte, gehakte of gesneden knoflook.

Met dit recept maak je een heerlijke pastasalade. Je gaat nooit meer terug naar de oude manier van pasta maken.

Zo werkt het: Neem een kom, of het nu van hout, plastic of glas is, en snijd een teentje knoflook doormidden. Wrijf vervolgens elke helft over de binnenkant van de kom.

Voeg groenten zoals gehakte tomaten of zomerpompoen toe en voeg een handvol verse kruiden, wat zout en wat peper toe.

Voeg wat net gekookte, nog warme pasta toe aan de kom en meng met de groenten en kruiden, besprenkel met olijfolie als je gaat.

In olijfolie gedompelde pasta zal de knoflooksappen uit de kom absorberen en elke streng omhullen met een milde, zoete, knoflookachtige smaak.

Eet de pasta terwijl het nog warm is of wacht tot het een meer cookout-vriendelijke kamertemperatuur is – hoe dan ook, Graziella zou het goedkeuren.

Pasta Met Tomaten En Mozzarella Recept

OPBRENGST:Maakt 6 porties

ACTIEVE TIJD 10 minuten

TOTALE TIJD: 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook, gehalveerd
  • 1 kg tomaten in stukjes
  • 227 gram verse mozzarella, in stukjes gesneden of gescheurd
  • 1/2 kop grof gehakte verse basilicum
  • 1/2 kopje extra vergine olijfolie
  • Koosjer zout, versgemalen peper
  • 1 pond medium schelpvormig, of een andere korte pasta

Voorbereiding

Knoflook moet in een grote kom worden gewreven. Meng tomaten, mozzarella, basilicum en olie in een kom. Breng op smaak met zout en peper en hussel het mengsel dan door elkaar.

Laat het tomatenmengsel 15 minuten staan zodat de smaken kunnen versmelten.

Kook ondertussen de pasta in een grote pan kokend gezouten water, af en toe roerend, al dente; droogleggen. Voeg de pasta toe aan het tomatenmengsel en roer door elkaar.

Per portie: 580 calorieën, 29 g vet, 4 g vezels