Vlees Ontdooien

U kunt niet wachten om te genieten van sappige rib-eye steaks als onderdeel van uw weekenddinermenu.

Als deze voedingsmiddelen zijn ingevroren, zijn er echter niet veel opties en moet u ze zo snel mogelijk bereiden.

De volgende stap moet ontdooien zijn. Probeer niet om uw voedsel op het aanrecht te laten ontdooien, tenzij u voedselziekte wilt riskeren.

Wanneer voedsel wordt achtergelaten in de gevarenzone van 5 C tot 57 C temperaturen, vermenigvuldigen bacteriën zich in een snel tempo.

Aan de andere kant is het koken van diepvriesproducten het laatste waar je aan kunt denken vanwege de frustrerende resultaten. Het algehele verlies aan kwaliteit, smaak en het resulterende waterige eiwit is een enorme afknapper.

Ook al zijn we allemaal verslaafd aan bevroren vlees, worstjes en vis, toch moeten we voorzichtig zijn bij het ontdooien van deze voedingsmiddelen.

Laat je geduld niet in de weg staan om heet water te gebruiken om biefstukken te ontdooien. Het is onveilig. Er zijn drie opties die u kunt overwegen wanneer u van plan bent vlees veilig te ontdooien.

Een Koelkast Gebruiken

Soms wil je de tijd nemen en je barbecue of borrel zo goed mogelijk plannen zonder haast.

Welnu, als u niet van plan bent meerdere keren naar de winkel te gaan, ontdooit u uw gevulde rundergehakt, vis, worstjes en meer.

Als dat zo is, is het gebruik van een koelkast de ultieme en veiligste manier om gelijkmatig en consistent vlees te ontdooien.

Deze methode om vlees te ontdooien is echter ideaal als u geduldig bent en van plan bent het vlees in de komende een of meerdere dagen te koken.

Dit is de belangrijkste reden waarom mensen voor deze methode kiezen. Als je eten eenmaal volledig is ontdooid, kun je het een dag of twee later nog koken als je plannen wijzigt.

Varkens-, rund-, kalfs- of lamsvlees kan de volgende 3 tot 5 dagen in de vriezer worden bewaard.

Je kunt gevogelte, gehakt of vis maximaal twee dagen in de vriezer bewaren. Ze blijven veilig totdat je klaar bent om ze op te eten.

Procedure

Als u akkoord gaat met de tijd die nodig is om vlees in de koelkast te ontdooien, volgt u de volgende stappen:

  • Leg het vlees dat je wilt ontdooien op een groot, stevig bord. Plaats het dan in de vriezer. Gebruik een grote koekenpan als de kalkoen, het gebraad of het stuk vlees te groot is om op een bord te passen.
  • Dit wordt gedaan om te voorkomen dat vocht van het ontdooien van vlees op de binnenkant van de vriezer valt.
  • De plastic verpakking mag niet worden verwijderd. Het beschermt het vlees dat wordt ontdooid tegen mogelijk vuil. Om het ontdooiproces te volgen, moet u ervoor zorgen dat u het vlees prikt en omdraait.
  • Als het vlees volledig ontdooid is, raak het dan niet aan voordat u de handen wast. Houd u aan de hygiënepraktijken om besmetting te voorkomen.
  • U kunt het ontdooide vlees meteen koken of opnieuw invriezen om het later te bereiden.

Koud Water

Deze methode is ideaal wanneer u het diner in minder dan een uur of zo klaar wilt hebben. Het is veel sneller in vergelijking met ontdooien door het gebruik van een koelkast; het enige nadeel is dat het veel aandacht vraagt.

Binnen een uur ontdooit u 2 kg vlees terwijl grote stukken in 2-3 uur ontdooien.

U moet het ontdooiproces in de gaten houden om ervoor te zorgen dat het gebruikte water niet warm wordt en de vermenigvuldiging van bacteriën tot gevolg heeft. Bovendien moet het voedsel, zodra het volledig is ontdooid, onmiddellijk worden gekookt.

Procedure

  • Plaats uw steak schnitzels in een lekvrije, hersluitbare zak. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat er bacteriën in het voedsel komen. Wanneer meet water absorbeert, kan de algehele kwaliteit verslechteren.
  • Druk op de hersluitbare verzegeling van de zak om ingesloten lucht te verwijderen. Als het voedsel in plastic is verpakt, verwijder het dan niet.
  • Leg het vlees vervolgens in een kom gevuld met koud water. Het vlees zal na verloop van tijd volledig ontdooien.
  • Vergeet niet om de kom bij te vullen wanneer het water begint op te warmen. Houd het water koste wat kost koud en vers.
  • Als het vlees volledig is ontdooid, kook het dan onmiddellijk. Anders dan bij het ontdooien van vlees met een koelkast, kun je het voedsel niet lang bewaren nadat het volledig is ontdooid.
  • U kunt voedsel pas opnieuw invriezen nadat het grondig is gekookt als u uw plannen moet wijzigen.

Een Magnetron Gebruiken

Deze methode is de snelste manier om vlees te ontdooien. Het nadeel van deze methode is dat je het eten meteen moet koken. Er moet op worden gelet dat u geen verkeerde ontdooi-instellingen gebruikt.

Voordat u deze functie gebruikt, is het een goed idee om de gebruikershandleiding te lezen. Als je niet oppast, kun je eindigen met gedeeltelijk gekookt voedsel.

Verwijder de plastic verpakking en leg het vlees op een schoon magnetronbestendig bord.

Het ontdooien van in plastic verpakt vlees in een magnetron zal resulteren in het vasthouden van vocht. Het zal sommige delen van de biefstuk koken en de algehele kwaliteit van het gerecht beïnvloeden.

Het is altijd raadzaam om kleine schnitzels in het midden van het bord en grote stukken in het midden te plaatsen om te voorkomen dat het voedsel in de magnetron wordt gekookt.

Procedure

  • Weg met plastic verpakkingen
  • Leg het vlees op grote, magnetronbestendige borden. Vermijd de piepschuimtrays bij bevroren vlees. Ze zijn niet magnetronbestendig.
  • Plaats de plaat in de magnetron en druk vervolgens op de juiste knop. Bij de meeste magnetronmerken is er een specifieke ontdooiknop. U moet ook het gewicht van het te ontdooien vlees invoeren.
  • Controleer het vlees af en toe op eventuele hotspots.
  • Haal het vlees eruit als het volledig ontdooid is en kook het gaar. Raak vlees niet aan met blote, ongewassen handen. Het kan leiden tot besmetting en uiteindelijk tot voedselvergiftiging.

Bekijk ons vorige artikel, Your Perfect Guide to Beef Preparation.