Hoe Vis Te Koken In Een Stoomoven

Ik heb alles gekookt, van hele vis tot filets in de stoomoven en de resultaten waren altijd uitstekend.

De temperatuur is hetzelfde, ongeacht het soort vis of de grootte die je kookt. Ik gebruik de standaardinstelling van Stoom op 212/210 F. Stoom is een extreem vergevingsgezinde manier om vis te koken die normaal gesproken enige techniek en precisie vereist.

Het is een bereidingswijze met een laag risico, maar een hoge beloning, waardoor de natuurlijke smaak van vis/zeevruchten echt tot zijn recht komt. Het is belangrijk om te weten hoe je diepte en smaak toevoegt.

Bij het kruiden van uw vis worden aromaten aanbevolen voor de hele vis.

Voor filets is een lichte marinade beter. Je kunt de hele vis vullen met gember, knoflook, sjalotten en citroengras.

Het toevoegen van wijnsherry, azijn, sojasaus of chilipasta zal ook een beetje extra diepte toevoegen met een van deze kookstijlen.

Kies een marinade die zout en vet is, met pepers, honing, citrus of kruiden. Houd de marineertijd onder de 30 minuten, zodat de vis geen ceviche wordt.

Een eenvoudig mengsel van zout, peper en olijfolie zal ook werken als u lang op de knop drukt.

Als je hele vissen stoomt, raad ik iets kleiners aan, zoals een Branzino of Porgy, forel en black bass, Boston makreel red snapper rockfish bot of gestreepte baars en nog veel meer.

U kunt ook tijd besparen door de visboer te halen of op te ruimen.

Een goede vuistregel is om de grootte van de vis te meten aan de hand van hoe groot je bord is. Elke vis die groter is dan je bord, moet in filets worden gesneden.

Afhankelijk van de grootte van de vis duurt het 10-12 minuten om een hele vis te stomen.

Een filet is de beste manier om te genieten van gestoomde kabeljauw of heilbot, zalm, tong of tong.

Je hebt twee opties: je kunt een groot stuk kopen en het vervolgens in filets snijden of de afzonderlijke stukken kopen.

Om de smaken te laten opnemen, maak je een snelle marinade en bewaar je deze in de koelkast.

Ik zou het gebruik van een korst, of hele kruiden of smaakmakers niet aanraden. Door de stoom wordt het oppervlak van de vis erg nat, waardoor de korst eraf glijdt.

Door de vis op een bed van aromaten te leggen, krijgt de smaak ook meer diepte. U kunt vloeibare, hele takjes of andere aromaten gebruiken.

Een visfilet heeft ongeveer 6-8 minuten nodig om te stomen, afhankelijk van de grootte natuurlijk.

De meeste zeevruchten stomen prachtig. Alles, van sint-jakobsschelpen tot kreeft, garnalen en tweekleppigen, zal in deze omgeving schitteren. Een paar soorten vis die u niet in stoom kunt koken, zijn tonijn en zwaardvis, omdat ze snel hard worden.

Bij het stomen van hele vis of filets is een platte ondiepe pan de beste keuze. Ik zou geen “eenpansmaaltijd” met deze vis in de stoomoven aanraden vanwege het resterende vocht dat in de pan wordt verzameld terwijl de vis kookt.

Hierdoor wordt je groente drassig en is het geen ideaal kookmiddel voor granen, vooral omdat de kooktijden kunnen variëren.

U kunt ze echter allemaal tegelijk in de oven bereiden. Zo bereid je snel en eenvoudig een complete maaltijd.

Begin met je granen, ga dan verder met de vis en tot slot je groente. Om een gezonde maaltijd te garanderen, kun je het beste de tijden regelen dat elk item in de oven gaat.

Je kunt de vis ook op een bord leggen en in een stoompan in een pan doen. Breng vervolgens wat water aan de kook. Een andere optie is om een bamboemand in een waterbad te gebruiken.

Je kunt ook aluminiumfolie gebruiken om een rek te maken om je bord bovenop de pan te plaatsen als geen van deze opties mogelijk is.

Welke methode u ook kiest, u bent verzekerd van consistente resultaten, omdat stomen een zeer laag risico en zachtaardig is.

Het is ook erg moeilijk om uw vis te gaar te maken, omdat de stoom het vocht in uw vis vasthoudt, waardoor de textuur sappig en mollig blijft.

Is Het Mogelijk Om Vis En Zeevruchten In De Stoomoven Te Bereiden?

Is Het Mogelijk Om Vis En Zeevruchten In De Stoomoven Te Bereiden

Met stoom kun je ook eten opwarmen. De sleutel is om het langzaam te laten opwarmen om ervoor te zorgen dat het niet te gaar wordt.

De stoom brengt vocht terug in het voedsel, zodat het minder snel uitdroogt of te gaar wordt.

De Belangrijkste Afhaalrestaurants

Stoom is een geweldige manier om zeevruchten en vis te bereiden. Om de smaak te maximaliseren, raad ik aan om aromaten te gebruiken, hoewel het ook mogelijk is om gewoon op zichzelf te stomen.

Stoom is de beste manier om te koken als je meer smaak en de Maillard-reactie wilt.