5 Tips Voor Het Krijgen Van Een Architectuurstage

Ik krijg vaak de vraag wat de beste manier is om een architectuurstage te krijgen. De beste baan in je carrière kan de eerste zijn.

Mijn eerste baan als architect-assistent is er een die ik altijd met veel plezier zal herinneren. Nadat ik mijn fulltime zomerbaan had afgerond, ben ik in de avonduren parttime gaan werken.

Ik heb in die paar maanden veel geleerd, niet alleen over modelbouw en -tekenen, maar ook over hoe een architectenbureau functioneert en werk binnenbrengt. Als je bereid bent te luisteren, delen de meeste architecten graag hun kennis en ervaring om door te geven het beroep aan de volgende generatie.

Om u te helpen bij het zoeken naar een baan in de architectuur, heb ik een megapakket met gratis bronnen gemaakt met cv’s voor architectuur, begeleidende brieven en een uitgebreide verzameling sollicitatiedocumenten. Klik voor een gratis download

Hoe Krijg Je Een Architectuurstage?

Het kan moeilijk zijn om je eerste stageplaats te krijgen. Het bureau wil graag iemand met ervaring in dienst nemen, maar je kunt pas ervaring opdoen als je aangenomen bent. Dus hoe pak je hun eerste architectuurstage aan? Deze tips helpen je bij het vinden van je baan.

1. Maak Een Opschepperij

Je eerste stap bij het starten van je zoektocht naar een baan is om jezelf te leren kennen. Een “opschepblad”, een lijst van uw sterke en zwakke punten, kan u helpen potentiële werkgevers te identificeren.

Brag sheets zijn precies hoe ze klinken. Het is een uitgebreide lijst van alle dingen die je over jezelf zou moeten vermelden. Dit is vooral belangrijk voor mensen met geen of weinig ervaring in architectuur.

Ervaring opgedaan op andere gebieden is een troef (teamwork in een restaurant, bouwervaring vanaf de bouw, enz.). en/of academisch werk.

Deze Opschepper Is Voor Jou, Dus Wees Niet Bang Om Alles Te Delen Wat Je Te Zeggen Hebt.

  • Je kunt elke baan die je hebt gehad vermelden (al dan niet gerelateerd aan architectuur)

  • Schrijf elk project op waaraan je ooit hebt gewerkt (zowel school als professioneel).

  • Elke beroepskwalificatie die u heeft of ooit heeft gehad.

  • Elke graad die je hebt

  • Elke cursus of seminar voor permanente educatie waar u bent geweest

  • Elke professionele affiliatie waar u deel van uitmaakt of ooit deel van heeft uitgemaakt

  • Plaatsen waar je hebt gewoond / bezocht

  • Schetsen / tekeningen die je hebt gemaakt

  • Renderings- of photoshopwerk

  • Vrijwilligerswerk

  • Ontwerpwedstrijden

  • Problemen en uitdagingen die je hebt overwonnen

Dit document is een geweldige bron voor iedereen die net begint in het veld.

Bekijk alles wat je hebt neergezet en gebruik het om een verzameling te maken van de meest relevante ervaring voor de functie(s) waarop je solliciteert. Deze items op de shortlist geven je een mand met werkervaring om je cv op te bouwen.

Voor hulp bij je cv, zie mijn vorige bericht over het schrijven van de perfecte architectuur-cv.

2. Neem Contact Op Met Uw Netwerk

Toen ik sprak met wervingsmanagers en HR-directeuren van architecten, merkte ik een trend op: de meeste van hun nieuwe medewerkers komen via mond-tot-mondreclame. Dit betekent dat uw netwerk de beste plek is om te beginnen. Je kunt je professoren nog steeds vragen of ze informatie hebben over iemand die op zoek is naar een baan.

Veel architectuurprofessoren hebben connecties met andere architecten in hun gemeenschap. Ze kunnen ook een eigen praktijk hebben. Dit is eigenlijk hoe ik een van mijn eerste banen kreeg.

Je moet er ook aan denken om een goede reputatie te behouden bij al je professoren, vroeger of nu. Onverwachte contacten kunnen uw volgende bron van kansen zijn.

Een LinkedIn-profiel is een goed idee. U hoeft niet elk afzonderlijk project in te vullen waaraan u ooit hebt gewerkt, maar een korte werkgeschiedenis kan nuttig zijn.

Hoewel jullie nog niet veel professionele architectuurcontacten hebben, voel je vrij om contact te leggen met je universitaire alumni, professoren en architecten in je gemeenschap.

3. Onderzoek

Naast uw netwerken moet u uitgebreid onderzoek doen naar de bedrijven waarvoor u wilt werken. Wees voorzichtig met deze, maar u wilt niet te veel tijd verspillen aan onderzoek. Je bent al gauw drie uur bezig om elke website over architectuur door te spitten voordat je het doorhebt. Dit is het deel waar u elk bedrijf moet samenvatten.

Deze Onderwerpen Zijn Onder Meer:

  • Wat is de naam van uw firma?

  • Wat is de locatie van het bedrijf?

  • Hoe lang bestaat het bedrijf al?

  • Hoeveel medewerkers?

  • In welk type projecten zijn ze gespecialiseerd?

  • Welke projecten komen eraan?

  • Ken je iemand die daar werkt of heeft gewerkt?

  • Wat is de eigendomsstructuur?

  • Hebben ze in het verleden een groot aantal stagiaires aangenomen? (Kan min of meer waarschijnlijk mentorschap bieden)

Bij hoeveel bedrijven moet ik solliciteren?

Als resultaat van mijn onderzoek raad ik u aan een lijst te hebben van 30 kantoren waar u geïnteresseerd bent om te werken. Je kunt ze dan rangschikken van meest naar minst gewenst en beginnen met solliciteren.

Een spreadsheet is mijn favoriete manier om alle applicaties bij te houden. Het laatste dat u wilt doen, is in de war raken en twee keer solliciteren op de voorbeeldplaats of een geweldige kans weglaten. Er zijn 30+ werkgevers waarop u kunt solliciteren. Voeg een kolom toe voor uw bedrijfsnaam, adres, aanvraagdatum en eventuele contactgegevens als er contact met u is opgenomen.

4. Gerichte Aanpak

Veel kandidaten vertellen me dat ze geen reactie op hun cv hebben gekregen.

Bovenstaande verklaring zegt me dat de sollicitant niet de tijd neemt om een gerichte, goed onderzochte sollicitatie samen te stellen. Focus op hoe u uw relevante werk kunt benadrukken voor elk van uw sollicitaties. Het is geen goed idee om dezelfde aanvraag naar alle kantoren te sturen. Voorbeelden van documenten vindt u hier.

Een sleutel tot het succesvol landen van een architectuurstage is om vroeg te beginnen. Het stageschema volgt over het algemeen de universitaire semesters. Hierdoor zijn de meeste openingen voor de zomervakantie in mei-juni ingevuld. De meeste sollicitanten beginnen in mei met het versturen van hun cv. Dit is meestal te laat.

Begin met het verzamelen van uw opschepperijinformatie en het samenstellen van al uw toepassingsmateriaal. Besteed januari-maart zorgvuldig aan het onderzoeken, selecteren en aanvragen van kantoren.

5. Wees Volhardend

De grootste klacht die ik hoor is dat bedrijven een kandidaat niet laten weten of ze zijn afgewezen. U dient altijd het kantoor te bellen nadat u uw aanvraag heeft ingediend. In je begeleidende brief laat je weten wanneer je belt, een voorbeeld vind je hier. Volg die oproep dan met een seconde als je ongeveer een week niets hebt gehoord. Hoewel dit agressief lijkt, is het belangrijk om doorzettingsvermogen te tonen. Als je al een week niets van een kantoor hebt gehoord, zul je indruk maken op tien.

Het zoeken naar een baan kan erg onvoorspelbaar zijn . Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het landen van een positie. Ze omvatten de marktomstandigheden, kantoorprojecten en de personeelsbehoefte. Veel van deze variabelen heb je niet in de hand, dus het is belangrijk om je te concentreren op de dingen die je kunt beïnvloeden. Dit omvat uw vermogen om een overtuigende applicatie samen te stellen die uw relevante ervaring benadrukt en uw unieke vaardigheden presenteert.

Het krijgen van een architectuurstage kan een hele uitdaging zijn. Als je echter bereid bent om de tijd te nemen en gefocust te blijven, wordt je beloond.

Wat was je grootste probleem of uitdaging in het sollicitatieproces voor een baan als architect? Laat het me weten in de reacties.

Op zoek naar je droombaan in de architectuur? Bezoek de Architect’s Guide Resource.

U kunt een megapakket downloaden dat gratis bronnen bevat om u te helpen bij het zoeken naar werk voor architectuurbanen. Het bevat begeleidende brieven en cv’s, evenals een grote verzameling documenten.

Succes!